Dieta si nutritie

#cum sa slabesti #alimente interzise #dieta rapida # slabesti rapid # top diete #dieta rina #dieta nutritionisti

Dieta Rina: slabesti 10 kilograme fara efort!

Dieta Rina este un regim alimentar tot mai popular, sustinut deopotriva de medici nutritionisti si cardiologi gratie beneficiilor care nu acopera doar scaderea in greutate. Avand la baza cateva principii simple, dieta Rina te ajuta sa uiti de regulile draconice si de privatiunile alimentare.

Ce iti promite dieta Rina? Ca vei scapa de 10 kg in 90 de zile, atat ca dureaza acest regim alimentar. Totodata, dieta s-a dovedit a fi de folos si in cazul bolilor cardiovasculare, contribuind la reglarea presiunii arteriale. Nu in ultimul rand, acest regim iti accelereaza metabolismul si iti ofera un tonus excelent, beneficii care se mentin si dupa incheierea sa!

Dieta Rina: cum slabesti 

Dieta Rina se bazeaza pe cateva principii simple: consum de fructe si/sau legume la micul dejun, cel putin 2 litri de apa pe zi, plus succesiunea consumului unui singur tip de nutrienti/zi o data la 4 zile. De asemenea, in zilele 29, 58 si 87 trebuie sa consumi doar apa, ceaiuri neindulcite, sucuri de legume sau zeama de la supa de legume.

In plus, in fiecare zi (mai putin in zilele de lichide), ai voie sa consumi o felie de paine integrala.

Nu in ultimul rand, este esential sa respecti cele trei perioade ale zilei:

  • perioada de purificare, intre 4 a.m. si pranz, cand trebuie sa mananci doar fructe si/sau legume proaspete, la interval de 2 ore;
  • perioada de ingestie, de la pranz pana la ora 20, cand poti sa mananci cat vrei, lasand minimum 2 ore intre mese;
  • perioada de digestie, de la 20 la 4, cand nu ai voie sa consumi decat apa.

Cum tii dieta Rina

Micul dejun va fi compus de-a lungul dietei doar din fructe, legume, oleaginoase si/sau seminte.

Ziua de proteine. Prima zi de dieta este cea in care ai voie sa consumi proteine, in ce combinatii preferi: carne, branza, oua etc. Le poti savura alaturi de o salata de legume, neaparat insa fara ulei.

Ziua de amidon. In ziua urmatoare, consuma alimente bogate in amidon - cartofi, fasole, mazare, linte, porumb, orez etc. -, si in acest caz servite cu o salata simpla de legume.

Ziua de carbohidrati. Ai liber la alimentele "interzise", precum pizza, paste si dulciuri (ciocolata neagra si inghetata).

Ziua de vitamine. In ziua dedicata vitaminelor, consuma legume si fructe din belsug, la toate mesele principale, dar si cand ti-e pofta sa rontai ceva. Dupa ziua de vitamine, reia ciclul, revenind la ziua de proteine etc.

Foto: senspa.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare