Dieta si nutritie

#patrunjel #craciun #legume #fructe #detoxifiere

Dieta de detoxifiere, necesara dupa Sarbatori

Detoxifierea organismului este un proces absolut esential dupa sarbatorile de iarna. Acestea zile de sfarsit de an in care ai avut pe masa foarte multe alimente grase care nu sunt tocmai bune pentru organism, mai ales dupa o anumita varsta.


Printre semnele ca ai nevoie de o detoxifiere se numara:

 

  • Prezenta oboselii, a stresului si a senzatie de iritare
  • Lipsa puterii de concentrare si invatare
  • Dureri de cap si stari de ameteala
  • Limba incarcata dimineata
  • Transpiratie urat mirositoare
  • Halena
  • Cosuri si probleme ale pielii.


Totusi, chiar si fara prezenta acestor semne, corpul tau se va bucura oricand de o detoxifiere, mai ales dupa ce mananci foarte variat, foarte mult, in special carne.


Iata ce trebuie sa consumi pentru a-ti detoxifia organismul dupa sarbatori.


Fructe si legume


Mergi la supermarket si cumpara cat mai multe fructe si legume pe care sa le consumi apoi crude. Opteaza pentru mere, pere, portocal , mandarine , kiwi, struguri, pomelo, morcovi sau telina si consuma-le pe post de gustare intre mese sau chiar in locul mesei de pranz.


Dupa numai cateva zile, vei vedea rezultatele: te vei simti mult mai bine per total, vei avea mai multa energie, un tonus psihic excelent, iar pielea ta va fi mai luminoasa si mai curata.


Sucuri naturale


Din fructele si legumele de mai sus poti prepara sucuri naturale cu pulpa. Daca te incanta ideea, poti combina mai multe fructe, pentru a te bucura de mai multe vitamine si minerale , insa daca nu iti place gustul, te poti opri asupra unui singur fruct. Evita sa indulcesti sucurile, iar daca sunt citrice, consuma-le cu paiul pentru ca acidul citric ataca dintii.


Consuma cateva un pahar cu suc dupa fiecare masa, timp de cel putin 5 zile. Intr-un timp foarte scurt rezultatele vor fi vizibile.


Ceaiuri


Ceaiul verde, de urzica si cel de musetel sunt printre cele mai bune ceaiuri atunci cand vine vorba despre  o cura de detoxifiere. Consuma cate o cana de ceai dumineata si una seara, fara sa adaugi zahar sau miere. Este de preferat sa consumi ceaiul cald, astfel incat sa topeasca grasimile din intestine  si sa grabeasca eliminarea lor.


Patrunjel


Bogat in vitamine si minerale, patrunjelul este o planta extraordinara atunci cand vine vorba despre detoxifiere. Poti consuma pantrunjel proaspat (jumatate de legatura pe zi) sau sub forma de fiertura.  Pune la fiert un litru de apa, iar cand da in clocot adauga o legatura proaspata de patrunjel si las-o sa fiarba 5 minute. La final, strecoara zeama, las-o sa se raceasca si consum-o pe parcursul zilei.


Consuma in fiecare zi zeama de patrunjel, cel putin 5 zile consecutiv.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului