Dieta si nutritie

#ciocolata #inima #boli de inima #boli cardiace #ciocolata neagra

Femeile care consuma ciocolata au inima mai sanatoasa

Femeile care se bucura de fiecare patratica de ciocolata, se pot bucura acum de o veste foarte buna: inima lor este mai sanatoasa.  O cercetare realizata pe parcursul a 10 ani a demonstrat ca femeile care consuma ciocolata cel putin o data pe saptamana sunt mai ferite de bolile cardiace.


Cercetatorii din Australia au subliniat faptul ca femeile trecute de 75 de ani, care au consumat foarte des ciocolata pe parcursul vieti au sanse mai scazute cu 60% sa moara de boli de inima . In acelasi timp 1216 dintre femeile participante la studiu au cu 35%  sanse mai mici sa aiba probleme din cauza insuficientei cardiace.


Ciocolata protejeaza inima


Ciocolata neagra , vinul rosu, ceaiul verde, fructele si legumele au o concentratie mare de antioxidanti numiti flavonoide. Acest antioxidant previne imbatranirea prematura, contribuie la reducerea riscului de hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare .


Alte studii au descoperit ca exista o legatura foarte stransa intre consumul de ciocolata neagra si reducerea inflamatiei in vasele de sange. Aceste inflamatii au la randul lor legatura cu problemele cardiace.


Ciocolata actioneaza impotriva depresiei


Ciocolata neagra actioneaza la nivelul creierului si are efecte asemanatoare cu ale medicamentelor antidepresive . Tiramina si teobromina care se regasesc in compozitia ciocolatei stimuleaza activitatea neurotransmitatorilor, iar magneziul are efect relaxant si usureaza transmiterea influxurilor nervoase de la nivelul creierului.


Atentie la excesul de ciocolata


Totusi, in ciuda acestor informatii, medicii sustin ca femeile nu ar trebui sa consume cantitati mari de ciocolata si ca in principiu ciocolata neagra este mult mai sanatoasa decat cea alba,  cu lapte si alte ingrediente asemanatoare. Acestia au atentionat asupra faptului ca un consum excesiv de ciocolata va duce la obezitate, probleme ale stomacului si alte tulburari gastrice.


Mai mult decat atat, persoanele care consuma cantitati prea mari de ciocolata se pot confrunta cu aparitia unor cosuri. De fapt, responsabile cu aparitia acestora sunt unele din ingredientele continute de ciocolata, cum ar fi grasimile animale sau zaharul rafinat – acestea nu sunt bine asimilate de ficat, iar acest lucru se manifesta prin eruptii usoare la nivelul pielii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare