Dieta si nutritie

#hidratare #canicula #apa

Cum sa te hidratezi vara daca nu-ti place sa bei apa

Vara este important sa acorzi o atentie deosebita hidratarii. Hidratarea corecta este extrem de importanta, mai ales din cauza temperaturilor ridicate si a nivelului crescut de activitate fizica. Apa este sursa ideala de hidratare, dar daca nu-ti place sa bei apa sau pur si simplu vrei sa diversifici optiunile tale, exista numeroase alternative sanatoase pe care le poti incerca.

 

In plus, pot fi preparate foarte usor, acasa. Iata cateva idei din care sa te inspiri pentru a bea mai multa apa. 

Consuma fructe si legume bogate in apa

Multe fructe si legume contin cantitati semnificative de apa si pot fi o sursa excelenta de hidratare. Capsunile, pepenele verde, pepenele galben, castravetii, rosiile si varza sunt doar cateva exemple de alimente care au un continut ridicat de apa si te pot ajuta sa te hidratezi in mod natural. Poti sa le consumi ca atare sau sa le adaugi in salate si smoothie-uri.

Bea ceaiuri sau infuzii reci

Daca nu iti place apa simpla, incearca sa bei ceaiuri sau infuzii reci. Poti prepara ceai verde, ceai de plante sau infuzii cu fructe si sa le refrigeriezi pentru a obtine o bautura racoritoare si hidratanta. Asigura-te ca nu adaugi zahar in exces pentru a evita consumul excesiv de calorii.

Consuma bauturi pe baza de apa de cocos

Apa de cocos este o optiune excelenta pentru hidratare in zilele calduroase de vara. Este bogata in electroliti si minerale, ceea ce o face o alternativa naturala la bauturile izotonice. Poti sa cumperi apa de cocos proaspata sau sa optezi pentru variantele imbuteliate, fara adaosuri de zahar sau arome artificiale.

Prepara smoothie-uri si sucuri proaspete

Smoothie-urile si sucurile proaspete pot fi o modalitate delicioasa de a te hidrata si de a beneficia de nutrienti esentiali. Foloseste fructe si legume cu un continut ridicat de apa, cum ar fi pepenele galben, castravetele, lamaia, capsunile si mango, si amesteca-le intr-un blender pentru a obtine o bautura racoritoare si hranitoare.

Consuma supa rece

Supa rece, cum ar fi supa de legume, supa gazpacho (o supa de rosii, castraveti si alte legume) sau supa de castraveti, poate fi o optiune excelenta pentru hidratare si pentru a beneficia de substantele nutritive din legume. Aceste supe sunt usor de preparat si pot fi refrigerate pentru a fi consumate in zilele calduroase.

Adauga arome naturale in apa ta

Daca nu-ti place gustul apei simple, poti sa-i adaugi arome naturale pentru a o face mai placuta. Poti sa adaugi felii de fructe, cum ar fi lamaie, lime, portocala sau mure, sau frunze de menta sau busuioc pentru a-i da un gust proaspat si aromat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare