Dieta si nutritie

#craciun #mancare #sanatate

Ce trebuie sa faci de Craciun pentru a nu ti se face rau de la mancare. Trucurile pe care trebuie sa le stii

 

Mai e foarte putin pana la Craciun, iar multi dintre noi deja ne gandim la bunatatile care vor fi pe masa. Romanii obisnuiesc sa gateasca multe feluri de mancare din carne: drob, lebar de casa, carnati de casa, jumari, toba, fripturi. Sunt toate delicioase, insa pot reprezenta un pericol pentru sanatate. Afla de mai jos ce trebuie sa faci pentru a nu ti se face rau de la prea multa mancare.

"Noi recomandam ca, alaturi de aceasta carne, multa, acest abuz de carne pe care-l avem. Sa se echilibreze cu o cantitate mare de produse vegetale, cu produse mai usoare sau fructe", a declarat prof. dr. Petru Alexe, de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati.

Muraturile joaca un rol foarte important:

"Recomandam produse conservate: vorbim de varza murata, castraveti in saramura, castraveti murati. Din punct de vedere gastronomic sunt compatibili cu produsele traditionale din carne", a spus dr. ing. Cristian Dima, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, Galati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare