Dieta si nutritie

#fructe primavara #fructe #primavara #capsune

Capsunele, pericol pentru sanatate! Adevarul despre cele mai indragite fructe ale sezonului

Capsunele sunt unele dintre cele mai consumate fructe ale primaverii. Acestea sunt aromate, suculente si foarte racoritoare. In plus, contin putine calorii, fiind adorate de multe persoane. Nu este de mirare ca sunt unele dintre cele mai vandute fructe ale sezonului.

 

Cu toate acestea, capsunele sunt unele dintre cele mai periculoase fructe, pentru sanatate. Si nimeni nu vorbeste despre pericolul pe care aceste fructe, aparent inofensive, il ascund.

Capsunele, pericol pentru sanatate!

Cercetarile in domeniu au scos la iveala faptul ca aceste fructe indragite au un continut ridicat de pesticide, spre deosebire de alte fructe. Ba mai mult, capsunele se afla in lista fructelor cu cele mai multe pesticide din lume. Pesticidele sunt deosebit de periculoase pentru organismul uman, cu atat mai mult pentru organismul copiilor.

Potrivit unui studiu realizat de Environmental Working Group (EWG) pe mai mult de 35.000 de soiuri de fructe si legume, capsunele sunt fruntase la nivelul mare de pesticide pe care le contin. Pe locul al doilea se afla merele, acestea fiind urmare de nectarine, piersici, telina, struguri, cirese, spanac, rosii cherry, castraveti si ardei iuti.

Potrivit studiului, aproape 98% dintre capsunele testate au diferite tipuri de pesticide in compozitia lor. Prin urmare, putine capsune pot fi consumate in siguranta.

Agricultura industriala utilizeaza des produse chimice, pentru a tine la distanta daunatorii, bolile si buruienile, cu atat mai mult in cazul capsunelor, care sunt foarte fragile si pot fi distruse usor. Insa, toate aceste pesticide si tratamente aplicate capsunelor, ne afecteaza sanatatea.

FOTO:  freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare