Dieta si nutritie

#cafea #cafea verde #antioxidanti #anticancer

Cafeaua verde, un aliment anticancer

Cafeaua verde este un nou superaliment, care contine cantitati importante de antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si previne cancerul. Cafeaua verde regleaza metabolismul, ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite si actioneaza ca un tonic pentru activitatea cerebrala.
 

Ce este cafeaua verde
 

Cafeaua verde este cafea in stare pura, neprajtia sau procesata. Acest tip de cafea este mult mai proaspat si se mentine astfel pentru o perioada mai lunga de timp. Cafeaua verde poate fi prajita si acasa, in cuptor. Procesul de prajire nu trebuie sa dureze mai mult de 10 - 15 minute. Aroma acestei cafele este mult mai intensa, iar in timpul prajirii isi pastreaza proprietatile terapeutice.

In timpul procesarii cafelei verzi nu se folosesc chimicale. Cafeaua se obtine din boabe verzi, neprajite si are un gust diferit de cel clasic. Boabele de cafea verde sunt spalate de mai multe ori si apoi sunt uscate. Datorita procesului de prelucrare in care nu sunt implicate pesticide, fertilizatori chimici sau alte substante artificiale, boabele de cafea verde nu contin toxine sau impuritati.
 

Beneficiile cafelei verzi
 

In fiecare zi, organismul nostru trebuie sa lupte impotriva radicalilor liberi, precum stresul, poluarea sau alti factori care distrug celulele organismului. Antioxidantii sunt componentele naturale care ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate si reduc stresul oxidativ. Antioxidantii sunt compusi naturali care au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi. Sunt importanti pentru mentinerea unui organism sanatos . Cafeaua verde contine o cantitate mare de antioxidanti care asigura o stare de bine organismului.

Principalii antioxidanti din cafeaua verde sunt polifenolii. Acestia reprezinta o parte importanta din cantitatea de antioxidanti necesari organismului in cadrul unei alimentatii echilibrate. Studii clinice au demonstrat ca antioxidantii de tip polifenoli sunt absorbiti rapid de corpul uman si protejeaza organismul impotriva distrugerii celulelor.

O cana de cafea verde furnizeaza aproximativ 400 mg de antioxidanti, respectiv 160mg polifenoli.
 

Cafeaua verde contine o cantitate mare de antioxidanti, care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei care se afla in ceaiul verde. De asemenea, consumul de cafea verde nu are efecte negative ca in cazul consumul de cafea clasica prajita. Astfel, cei care consuma cafea din boabe verzi nu vor suferi de tahicardie, cresterea tensiunii arteriale sau insomnie.

Acidul clorogenic, prezent in toate tipurile de cafea, neutralizeaza radicalii liberi care ataca structura sistemului celular. Cafeaua verde contine cantitati mari de acid clorogenic. Este astfel utila in tratarea cancerului. De asemenea, cafeaua verde este recomandata si in tratamentele antiimbatranire . Cafeaua verde regleaza metabolismul si suplimenteaza glucozadin organism. Contine si acid cafeic, care actioneaza ca un tonic general.
 

Alte beneficii ale cafelei verzi:

  • Creste eficienta medicamentelor
  • Diminueaza riscul de diabet
  • Ajuta la eliminarea kilogramelor in plus
  • Ajuta la sanatatea ficatului
  • Este un tonic pentru activitatea cerebrala
  • Accelereaza metabolismul.

 

Slabeste cu cafea verde
 

Datorita continutului ridicat de acid clorogenic, cafeaua verde este indicata in curele de slabire. Acidul clorogenic accelereaza metabolismul si inhiba aportul de glucoza in intestine. De asemenea, acidul clorogenic reduce si absobrtia zaharului in organism. 10 grame de cafea consumate inaintea principalelor mese ale zilei duce la reducerea grasimilor din corp. 
 

Ce cantitate de cafea verde este recomandata
 

Pentru rezultate bune, este recomandat a se bea doua cani de cafea verde pe zi, de preferat in prima parte a zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului