Dieta si nutritie

#sirop #siropuri naturale #catina #macese #afine #lamai #patlagina #sistem imunitar #gripa #raceala

Siropurile naturale, sanatate pentru intreaga familie

Siropurile naturale sunt obtinute prin presare la rece, iar astfel ca ele isi pastreaza intacte absolut toate proprietatile, vitaminele si mineralele, in asa fel incat tu sa te bucuri si sa beneficiezi de tot ce este mai bun. Siropurile naturale sunt o mina de aur pentru sanatate si sunt consumate cu placere chiar si de cei mici.


Atunci cand il utilizezi sub forma de tratament, este recomandat sa il consumi inainte de fiecare masa (cate o lingurita), insa daca folosesti siropul doar de placere, atunci il poti consuma amestecat cu apa plata sau minerala. Oricum ar fi, gustul este unul foarte bun si dulce.


Siropurile naturale se gasesc intr-o mare diversitate, asa ca pana si cel mai pretentios consumator are de unde sa aleaga. Totusi, chiar daca siropul natural este in general consumat de placere, ar fi bine ca acesta sa fie consumat, in primul rand, in functie de nevoile sanatatii fiecaruia.


Iata o lista cu cele mai bune 5 siropuri naturale.


Sirop de catina


Despre fructele de catina se spune ca sunt printre cele mai puternice vitaminizante naturale din tara noastra. Siropul de catina intareste puternic sistemul imunitar si este util persoanelor care se confruncta des cu raceala si gripa. Acesta are un continut ridicat de minerale si vitamine:  A, B1, B2, B3, C, E, P.


Siropul de catina stimuleaza pofta de mancare si este adjuvant in anemie, astenie, convalescenta, stari de oboseala si stres.


Siropul de catina poate fi utilizat ca tratament, insa este foarte recomandat si pentru prevenirea unor afectiuni, atat in cazul adultilor, cat si in cel al copiilor.


Sirop de macese


Siropul de macese
este recomandat in starile de astenie, stres, oboseala cronica si lipsa de vitamine. Acesta este aliatul sistemului imunitar, iar daca este consumat preventiv inca de la inceputul toamnei, cu siguranta organismul va castiga lupta impotriva gripei.


In plus, siropul de macese este foarte util in prevenirea calculilor renali.


Siropul de macese contine proteine, acizi, minerale, provitamine A si vitaminele B1, B2, K si PP.


Sirop de afine


Siropul de afine este recomandat in tratarea infectiilor digestive ( candidoza bucala , colon iritabil, enterocolita, dezinterie etc) si urinare, a calculozei urinare, in tratarea gutei, uremiei, cistitei si a bolilor reumatice.


In plus, siropul de afine este un protector al peretilor vasculari si este recomandat in fragilitate vasculara, hipertensiune arteriala, edeme varicoase, hemoroizi.


De asemenea, siropul de afine este un produs recomandat batranilor deoarece previne tulburarile neurologice, ateroscleroza cerebrala si tulburarile vasculare. Totodata, siropul de afine imbunatateste vederea (in special pe timp de noapte), motiv pentru care este recomandat persoanelor care sufera de miopie, astigmatism, glaucom si alte afectiuni ale ochilor.


Sirop de lamaie


Despre lamai si citrice in general se stie faptul ca intaresc sistemul imunitar si ca sunt foarte bune atat in prevenirea cat si in tratarea gripei si a racelii. Siropul de lamaie contine vitaminele A, B1, B2, B3 si C. Acesta tonifica organismul, combate astenia si indeparteaza stresul. In plus, consumul regulat de sirop de lamaie duce la purificarea sangelui.


Sirop de patlagina


Siropul de patlagina este recomandat persoanelor care au probleme respiratorii, bronsite acute si cronice cu expectoratie vascoasa si congestie pulmonara.. Extractul de patlagina fluidifica secretia bronsica si favorizeaza expectoratia. Pentru rezultate foarte bune, se consuma cate 3 – 4 linguri pe zi, cu 10 minute inainte de masa.


Atentie!  Siropurile sunt contraindicate persoanelor care sufera de diabet zaharat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare