Dieta si nutritie

#imbunatatire dispozitie #medici #psihic #alimentatie #banane

Bananele imbunatatesc dispozitia. Medicii recomanda o banana pe zi pentru a tine depresia la distanta

 

Bananele au puterea de a influenta starea psihica a oamenilor. Acestea sunt unele dintre cele mai bune fructe pe care le poti consuma, zilnic, pentru a avea o dispozitie mai buna, sustin medicii nutritionisti.

“O banana pe zi tine psihiatrul departe

Daca marul era fructul ce ne garanta sanatatea fizica, banana este cea care are grija de dispozitia si starea psihica. Nu intamplator bananele sunt cele mai consumate fructe, nu doar ca desert ci ca fel de mancare principal. In multe tari ele se gatesc/se prajesc precum cartofii - tocmai pentru ca sunt hranitoare si pline de nutrienti valorosi.

Bananele au glucide lente ce asigura energia in caz de sport/miscare, au potasiu si magneziu pentru functionarea optima a sistemului nervos si muschilor.

Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esential care se transforma in organism in serotonina. Iar serotonina este substanta de care depinde starea de bine, linistea si echilibrul psihic. Dintre fructe doar bananele si prunele contin acest precursor natural de serotonina, asa ca lasati merele si citricele deoparte si puneti accent pe banane - in anotimpul rece nu strica niciodata un strop de bine in plus.

Si nu, nu ingrasa!! O banana are 100 calorii, iar faptul ca este alcalina (nu acida precum marul si citricele) o face prietenoasa cu tubul digestiv si, spre deosebire de alte fructe, nu stimuleaza pofta de mancare.”, sustine medicul nutritionist Mihaela Bilic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului