Dieta si nutritie

#alimentatie diversificata #alergii #alimentatie

Legatura dintre alergii si alimentatia diversificata. De ce trebuie sa consumi doar alimente romanesti

Numarul de alergii alimentare este intr-o crestere continua atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor. De vina ar fi alimentele care provin din strainatate, in special fructele si legumele exotice, sustin nutritionistii care ne sfatuiesc sa consumam cat mai multe alimente romanesti.

“Identitatea genetica merge mana in mana cu identitatea alimentara

Spatiul alocat in supermarket produselor pentru diferitele intolerante alimentare a crescut alarmant. Oare am devenit cu totii intoleranti la mancare, sau e doar o chestiune de moda si marketing?

Spre deosebire de alergiile alimentare care sunt grave, intolerantele sunt mai degraba o incapacitate a sistemului digestiv de a interactiona cu anumite produse. Simptomele sunt variate, de la inflamatie cronica si disconfort abdominal, pana la migrene si hipertensiune.

Pentru lumea medicala un lucru este cert: cresterea spectaculoasa a numarului de persoane cu intolerante alimentare are legatura cu schimbarea obiceiurilor alimentare, asta pe langa factorii de mediu. Ne nastem cu un anumit “bagaj” enzimatic, specific pamantului pe care am crescut si din care s-au hranit stramosii nostri. A fost nevoie de multe generatii pana cand aceasta identitate genetica si alimentara sa fie stabilite. Introducerea in alimentatie a unor produse pe care nimeni inaintea noastra nu le-a consumat, a dus la aparitia acestor probleme de intoleranta.

Copiii nostri au ajuns sa manance mai des avocado, fructul pasiunii, ananas si goji, decat pere, gutui, visine sau merisoare. Ne e lene sa alegem oasele din guvizii de Marea Neagra, asa ca mancam somon si dorada din alte mari. Nici produsele lactate pe care le consumam nu mai sunt “made in Romania”, cata vreme preferam laptele din Alpi pentru ca e bio!

Inainte sa ne plangem de atatea intolerante alimentare, sfatul meu ar fi sa reincepem sa mancam romaneste. Pentru ca arborele nostru genetic creste sanatos si se hraneste doar din pamant romanesc.”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare