Dieta si nutritie

#vara #alimente #deshidratare

Alimentele pe care sa NU le consumi vara. Deshidrateaza intens

Vara este indicat sa consumam alimente care contin cat mai multa apa. De asemenea, consumul de apa trebuie crescut, deoarece deshidratarea se produce rapid din cauza caldurii si a transpiratiei.

Exte insa important sa stii ca exista anumite alimente pe care este indicat sa le eviti pe timp de vara, deoarece duc la deshidratarea rapida a organismului.

Alimentele pe care sa le ocolesti in zilele calduroase de vara! Duc la deshidratarea rapida a organismului

Alimentele sarate – corpul elimina sarea prin transpiratie si urinare in exces, ceea ce duce la deshidratare. Prin urmare pune mai putina sare in mancare pe timp de vara si evita chipsurile, covrigeii, mezelurile sau conservele. 

Cofeina – cofeina este un bun diuretic, prin urmare duce la eliminarea rapida a apei din organism. Astfel, evita toate produsele care contin cofeina: cafea, ceai verde, ceai negru, bauturi energizante sau bauturi epntru sporrtivi care au cofeina.   

Mancaruri picante – Mancarurile picante sunt delicioase. Insa, consumate in timpul verii iti pot pune sanatatea in pericol. Cand mananci picant, coprul incepe sa transpire in exces ceea ce duce la o deshidratare rapida. 

Bauturile alcoolice – O bere rece, un pahar de sampanie sau de vin, de la frigider, poate suna tentant. Desi, pe moment sunt racoritoare, alcoolul este foarte periculos pe canicula. Te va face sa transpiri abundent si sa te deshidratezi rapid.

”Se poate bea cafea cand e cald, dar depinde de cantitatea de cafeina pe care o contine acel pahar. Cafeaua in doze mici are efectele ei benefice. In doze mari nu e buna, si mai ales nu e buna pe canicula.

Dar mai grav decat consumul de cafea este consumul de alcool. (...) Se poate ajunge la hipertermie maligna, coma, afectare cardiaca, respiratorie, afectare renala si hepatica, fara sanse de revenire, cu toate eforturile noastre.

Oricum, alcoolul consumat pe caldura accentueaza deshidratarea. Si e nevoie de si mai multa apa ca el sa fie eliminat din organism”, a explicat Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare