Dieta si nutritie

#foame #cura de slabire #slabire #alimente satioase

Alimente satioase care te ajuta sa slabesti

Iaurtul, ouale, spanacul, nucile sau branza sunt alimente satioase , care contin fibre, vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman. Sunt foarte satioase, ideale pentru curele de slabire si foarte gustoase.

Iaurt grecesc


Iaurtul grecesc este bogat in proteine si minerale esentiale organismului uman. Proteinele ofera satietate si necesita mai multa energie pentru a fi digerate. Este bine sa consumi sortimente de iaurt cu putina grasime si fara zaharuri adaugate. Il poti servi cu fructe proaspete si putina scortisoara.
 

Oua


Ouale sunt alimente foarte satioase, care contin cantitati importante de proteine. Pot fi consumate atat la micul dejun, cat si la pranz si cina. Pentru micul dejun poti opta pentru oua fierte cu branza sau o omleta cu o salata cu rosii, spanac si ciuperci.
 

Lapte


Laptele este ideal pentru momentele in care iti este foarte foame. O cana de lapte contine proteine si calciu, extrem de important pentru sistemul osos. De altfel, o cana de lapte asigura necesarul zilnic de calciu pentru un organism sanatos .
 

Branza


Bogata in proteine, branza este ideala pentru gustarile dintre mese. Poate fi consumata cu paine prajita, biscuiti sarati sau felii de mar. Branzaturile sunt insa bogate in grasimi, astfel ca este indicat sa alegi sortimente sarace in grasimi si sare, precum mozarella, si sa consumi in cantitati moderate.
 

Cereale integrale


Cerealele integrale reprezinta o gustare sanatoasa pe tot parcursul zilei. Sunt bogate in fibre si nutrienti esentiali. Ai grija insa sa alegi sortimentele fara adaosuri de zahar si grasimi. Le poti consuma cu lapte sau cu fructe proaspete.
 

Nuci


Nucile contin proteine, grasimi sanatoase si fibre, nutrienti care iti vor oferi senzatia de satietate pentru o perioada indelungata de timp. Nucile sunt insa bogate si in calorii, astfel ca trebuie sa le consumi cu moderatie. Consuma-le alaturi de iaurt, cereale integrale si fructe.
 

Naut


Nautul este un aliment extrem de versatil. Il poti folosi pentru hummus, supe sau tocanite. Are un gust bun si este foarte satios.
 

Ciocolata neagra


O bucata de ciocolata neagra este mult mai satioasa decat una de ciocolata cu lapte sau alte umpluturi, astfel ca vei fi mai putin tentat sa consumi mai mult. Ciocolata neagra contine insa si cantitati importante de antioxidanti si proteine esentiale pentru un organism sanatos.
 

Pere


Perele sunt bogate in fibre, vitamine si minerale. Sunt foarte satioase si pot fi consumate pe tot parcursul zilei. Le poti consuma ca atare sau in diverse salate sau deserturi.
 

Varza de Bruxelles


Varza de Bruxelles este saraca in calorii, insa bogata in antioxidanti si fibre. O poti consuma fiarta in diverse salate si mancaruri, alaturi de ceapa, usturoi si ulei de masline.
 

Carne de vita


Carnea de vita este bogata in proteine esentiale pentru organism. Atunci cand cumperi carne de vita este indicat sa alegi bucatile care contin cat mai putina grasime. O poti pregati la cuptor, alaturi de legume.
 

Spanac


Spanacul este o sursa importante de vitamina A, vitamine C, potasiu si magneziu. Contin si cantitati mari de apa, care confera senzatia de satietate. Il poti consuma atat crud, cat si fiert, in diverse salate, alaturi de legume, branza si ulei de masline.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare