Dieta si nutritie

#vegetarieni #meniu vegetarian #cereale #proteine

Alimente cu proteine pentru vegetarieni

De cele mai multe ori ne bazam pe alimentele din carne atunci cand vine vorba de sursele de proteine . Totusi, ce este de facut in momentul in care esti vegetarian? Descopera cele mai bune surse vegetale de proteine.

Cereale


Cerealele integrale sunt de obicei fortificate cu extra proteine si reprezinta astfel un mic dejun excelent. Serveste-le cu lapte, scortisoara si putina miere pentru a le da un gust mai bun. Achizitioneaza cerealele integrale din plafar - in acest fel ai siguranta ca sunt naturale si ca nu au indulcitori adaugati.
 

Oleaginoase


Un pumn de nuci iti furnizeaza vitamine si proteine suficiente pentru jumatate de zi. Consuma zilnic nuci, migdale, alune si alte fructe oleaginoase . De preferat este ca acestea sa fie crude si fara sare sau caramel sau ciocolata.
 

Linte


Lintea este perfecta in supe, la cuptor alaturi de alte legume sau consumata ca atare. Acestea contin o cantitate suficienta de proteine, iar in plus au un pret accesibil. Pentru a-i oferi un gust mai bun o poti imbogati cu diferite condimente sau sosuri.
 

Unt de arahide


Dincolo de faptul ca oleaginoasele sunt foarte bune in ceea ce priveste cantitatea de proteine, ai putea servi unt de arahide pe post de desert. Totusi ar fi bine sa ai grija cu cantitatea - untul de arahide poate fi destul de gras si excesul de grasime iti poate dauna.
 

Branza


Branza contine si ea cantitati suficiente de proteine. Alege-ti felul de branza preferat si consuma-l zilnic, la pranz sau la micul dejun.
 

Ciuperci


Ciupercile nu doar ca au un gust similar cu carnea de pui (motiv pentru care se numesc "carnea padurii"), dar contin si proteine care se digera usor. In plus, ciupercile contin minerale (in special potasiu) si vitamina B.
 

Fasole


Adauga in salatele preferate boabe fierte sau macerate de fasole pentru a-ti lua portia necesara de proteine. De asemenea, prepara supe sau creme pe baza de fasole si imbunatateste gustul acestor mancaruri cu putin cimbru.
 

Broccoli


Broccoli-ul este o sursa de calciu, vitamina C si proteine. Consuma-l fiert sau adauga-l in salatele favorite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare