Dieta si nutritie

#condimente # beneficii condimente # diabet tip 2 #gastrita

4 motive pentru care condimentele sunt benefice sanatatii

Cu exceptia persoanelor care nu pot tolera condimentele, alimentele iuti sunt benefice pentru sanatatea oamenilor. Este adevarat ca acestea trebuie consumate in cantitati moderate, insa daca vei reusi sa le integrezi in alimentatia ta cel putin o data pe saptamana, te vei bucura de imbunatatiri vizibile la nivelul functionarii organismului.

Iata 4 motive pentru a consuma alimente picante

 

Protejeaza mucoasa stomacului


Multi oameni inca mai cred ca ardeii iuti irita stomacul si provoaca ulcer si gastrita . Acest mit a fost insa spulberat de o serie de cercetari. Rezultatele au fost uimitoare: capsaicina din ardeii iuti inhiba secretia de acid si stimuleaza secretiile alcaline si mucus, precum si fluxul de sange catre mucoasa stomacului. Acest lucru s-a dovedit un pas util in prevenirea si vindecarea ulcerelor.
 

Ardeii iti mentin inima sanatoasa


Studii recente au aratat ca persoanele care consuma ardei iute in mod regulat pot ajuta la vindecarea sistemului cardiovascular. Un studiu realizat in 2006 in Australia a aratat ca un consum regulat de chilli, timp de 4 saptamani, ajuta la scaderea colesterolului rau. Mai mult decat atat, o alta cercetare facuta de oamenii de stiinta chinezi a aratat ca ardeiul iute ajuta la relaxarea peretilor vaselor de sange - astfel se previne aparitia hipertensiunii arteriale.
 

Ajuta la prevenirea cancerului


Numeroase studii realizate asupra capsaicinei (ingredientul activ din ardeiul iute) au demonstrat ca acest element este un puternic aliat impotriva cancerului. Se pare ca acest ingredient poate inhiba in special celulele vinovate de aparitia cancerului pulmonar.
 

Reduce riscul de diabet de tip 2


Intr-un studiu publicat in anul 2009 s-a masurat nivelul de sange al unui grup de participanti inainte si dupa consumul de ardei iute. S-a dovedit stiintific ca nivelul de zahar este mult mai scazut dupa consumul de ardei iute, motiv pentru care medicii recomanda consumul produsului in special persoanelor predispuse la aceasta boala.

In acelasi timp, consumul de ardei iute este responsabil si de scaderea nivelului prea ridicat de insulina din sange.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare