Dieta si nutritie

#dieta #alimentatie sanatoasa #alimentatie femei #iaurt #peste #antioxidanti

Alimente recomandate in dieta femeilor

Daca esti o persoana careia ii place sa manance, dar in acelasi timp care tine la silueta ei, invata sa alegi alimentele sanatoase. Acestea te vor ajuta sa te simti mai bine, sa slabesti, sa fii mai energica si mai sanatoasa.

Iaurtul, fructele de padure, rosiile, broccoli sau nucile sunt doar cateva dintre super alimentele care au beneficii importante pentru sanatatea femeilor.
 

Iaurt degresat


Iaurtul este bogat in calciu si proteine. Scade riscul de cancer la san si este eficient si pentru numeroase afectiuni digestive .

Iaurtul contine si probiotice, bacterii sanatoase care sunt extrem de benefice pentru flora intestinala . O flora intestinala sanatoasa stimuleaza sistemul imunitar si te fereste de boli.

Este insa indicat sa consumi iaurt degresat si sa stai cat mai departe de sortimentele cu fructe sau ciocolata, care contin mult zahar.

 

Peste gras


Pestele, in special cel gras, precum somonul, este bogat in acizi grasi omega 3. Acesti acizi previn afectiunile cardiovasculare.

Pentru a beneficia de toate proprietatile pestelui, alege sortimente precum somonul, sardinele sau tonul.
 

Fasole


Fasolea si toate legumele cu bob micsoreaza nivelul de colesterol din sange si echilibreaz hormonii feminini. Fasolea este si un inlocuitor excelent pentru carne.

Este bogata in proteine si fibre si lupta impotriva a numeroase afectiuni, printre care si cancerul de san si bolile cardiovasculare.
 

Rosii


Rosiile sunt o sursa importanta de antioxidanti. Cel mai important este licopenul, care da si culoarea rosie acestor legume.

Licopenul este eficient in prevenirea si tratarea cancerului de san. Este astfel indicat sa consumi cat mai multe rosii, atat in forma cruda, cat si in forma de suc.
 

Fructe de padure


Fructele de padure sunt extrem de bogate in antioxidanti. Afinele in special contin cantitati importante de antioxidanti care previn cancerul de piele.

De asemenea, antioxidantii din fructele de padure pastreaza tenul tanar. Sunt importante si pentru sanatatea creierului.
 

Lapte degresat


Laptele este fortificat cu vitamina D, care este extrem de importanta pentru sanatatea oaselor . Protejeaza si de tumorile canceroase, scleroza multipla si diabet. Consuma zilnic un pahar cu lapte si vei beneficia de toate proprietatile sale curative.

Daca nu iti plac lactatele, poti consuma suc de portocale, care contine cantitati mari de vitamina D.
 

Broccoli


Broccoli este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Reduce riscul de cancer de san prin eliminarea excesului de hormoni estrogeni. Este bogat in vitaminele A si C si contine foarte putine calorii.

De asemenea, broccoli contine si fibre, acid folic, calciu, fier si potasiu.
 

Nuci


Nucile sunt extrem de bogate in proteine, fibre, vitamine, minerale si acizi grasi omega 3. Consumul a doar 30 de grame de nuci pe zi reduce colesterolul, stimuleaza activitatea cerebrala, imbunatateste calitatea somnului, previne stresul si afectiunile cardiovasculare si lupta impotriva cancerului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare