Dieta si nutritie

#kilograme in plus #acizi grasi #dieta de slabire #alge marine #alimente dieta #slabire vara

Alimente cu care poti sa slabesti vara

Ananasul, papaya, quinoa, ardeiul iute, somonul sau algele marine sunt doar cateva dintre alimentele care te ajuta in aceasta vara sa ai un trup zvelt si sa elimini kilogramele nedorite. Sunt bogate in substante nutritive care regleaza functiile organismului si ofera satietate.

Iata ce poti consuma:
 

Ananas si papaya


Ananasul si papaya sunt doua fructe puternice, care contin cantitati mari de enzime digestive, care ajuta la metabolizarea rapida a alimentelor. De altfel, majoritatea enzimelor digestive pe care le vei gasi in farmacii si magazinele cu produse naturiste sunt derivate din aceste doua fructe.

Este astfel mult mai benefic sa te bucuri de proprietatile acestor enzime consumand fructele in sine, in stare proaspata. Pentru cele mai bune rezultate, consuma zilnic, pe stomacul gol 130 grame de papaya si 60 de grame de ananas.
 

Quinoa si tarate de ovaz


Cereale integrale care ajuta la arderea grasimilor sunt o metoda benefica de a oferi organismului energia de care are nevoie pentru intreaga zi. Aceste cereale trebui insa consumate doar la micul dejun. Consumate la pranz sau la cina, se digera mai greu si se pot depozita sub forma de grasime.

Astfel, este indicat sa consumi zilnic, la micul dejun 150 de grame de astfel de cereale cu lapte sau iaurt. In acest fel vei oferi organismului energia de care are nevoie la inceputul zilei. Acete cereale iti vor oferi si satietate, pana spre ora pranzului.
 

Alimente iuti


Numeroase studii arata ca alimentele iuti stimuleaza metabolismul. Cel mai indicat este sa consumi alimente bogate inn capsaicina, substanta care confera gustul iute. Ardeii iuti si chilli sunt legumele care contin o cantitate mare de capsaicina si care te vor ajuta sa elimini rapid cateva kilograme.

Aceste alimente ajuta si la controlul consumului de alimente, deoarece dupa ce mananci ardei iuti ca focul, tot ce vei dori va fi sa bei cat mai multa apa.

Este indicat sa consumi astfel de alimente de cateva ori pe saptamana, insa evita sa le consumi la fiecare masa.
 

Somon si sardine


Somonul si sardinele sunt doua specii de pesti bogati in grasimi benefice, acizi grasi omega 3 si omega 6, care ajuta la eliminarea excesului de apa din organism. Acest proces previne balonarea si gazele intestinale.

Acizii grasi omega 3 si omega 6 controleaza si stabilizeaza nivelul de zahar din sange, care determina cat de infometat si cata energie simte o persoana. Este indicat sa consumi somon si sardine de cateva ori pe saptamana. In restul saptamanii este recomandat sa consumi carne slaba, bogata in proteine, precum carnea de pui sau de curcan.
 

Alge marine


Aceste alimente neapreciate la adevarata lor valoare sunt extrem de importante pentru organism, avand o serie de beneficii. Ajuta la reglarea functiei tiroidei, care este in stransa legatura cu pierderea kilogramelor.

Incearca sa consumi cel putin odata pe saptamana alge marine sau suplimente pe baza de alge marine, precum spirulina. Pentru cele mai bune rezultate, este indicat sa consumi zilnic 50 de grame de alge marine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare