Dieta si nutritie

#imbatranire #imbatranirea pielii #degenerare celulara

Combinatii de alimente care incetinesc imbatranirea

Stiai ca atunci cand consumi anumite combinatii de alimente, acestea devin mult mai puternice decat atunci cand sunt consumate singure? Iata mai jos cateva combinatii de alimente care imbunatatesc sanatatea si incetinesc imbatranirea.

Inflamatiile cronice afecteaza sever organismul, atat la nivel exterior, cat si la nivel celular, ceea ce duce la imbatranirea prematura. Insa anumite combinatii de alimente pot reduce inflamatiile celulare, incetinind procesul de imbatranire. Rezultatul: o sanatate de fier, tonus ridicat si o stare generala foarte buna.
 

Iata ce combinatii de alimente sa consumi:

 

Combinatia care previne degenerarea celulara: grapefruit si avocado


Grapefruitul este bogat in licopen, un antioxidant puternic care reduce inflamatiile si previne degenerarea celulara. Insa atunci cand este consumat impreuna cu avocado, grasimile sanatoase pe care acest fruct le contine maresc absorbtia licopenului. In acest fel, organismul il va folosi mult mai rapid, ceea ce este extrem de benefic.

Incearca sa consumi grapefruit si avocado de 1 - 2 ori pe saptamana, folosind jumatate din fiecare fruct. Le poti consuma ca atare sau in diverse salate, preparate pe baza de peste si fructe de mare.
 

Combinatia care protejeaza vederea: varza de Bruxelles si ulei de masline


Luteina, care se gaseste in mod natural in varza de Bruxelles, reduce riscul de cataracta si degenerare maculara cauzata de inaintarea in varsta. Degenerarea maculara este principala cauza de orbire. Astfel, luteina este una dintre cele mai benefice substante nutritive pentru sanatatea ochilor.

Atunci cand adaugi ulei de masline la preparatele cu varza de Bruxelles, grasimile benefice maresc cantitatea de luteina pe care organismul o poate absorbi si stoca. Astfel, aceasta combinatie, este foarte aromata si gustoasa, cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Este recomandat sa consumi varza de Bruxelles cu ulei de masline de 1 - 2 ori pe saptamana. Poti consuma ca atare sau in diverse preparate pe baza de orez sau carne.
 

Combinatia care previne afectiunile cardiovasculare: mere si ciocolata


Pastreaza inima tanara cu ajutorul compusilor antiinflamatorii care se gasesc in mere. Quercitina, o substanta naturala foarte puternica, se gaseste in special in coaja merelor. Poti stimula beneficiile acestei substante cu ajutorul flavonoidelor care se gasesc in ciocolata neagra.

Atunci cand consumi aceste doua alimente impreuna, antioxidantii puternici pe care ii contin reduc semnificativ riscul de afectiuni cardiovasculare si previn cheagurile de sange.

Pentru un desert delicios, inmoaie bucati de mere in ciocolata neagra topita si presara cateva nuci tocate. Acest desert, in portii moderate, poate fi consumat zilnic.
 

Combinatia pentru piele tanara: ceai verde si lamaie


Ceaiul verde este bogat in catechina, un antioxidant puternic. Daca in ceai vei adauga si o felie de lamaie, vei maximiza capacitatea catechinei de a pastra tenul tanar si frumos. Vitamina C din lamaie incetineste metabolizarea antioxidantilor din ceai, care sunt astfel mult mai repede absorbiti de organism.

Poti consuma ceai verde cu lamaie, in fiecare zi, chiar de mai multe ori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului