Alimente care combat durerile de cap: 5 alegeri sanatoase

Dieta si nutritie

#alimente #alimentatie #dureri de cap #combatere durere de cap

Alimente care combat durerile de cap: 5 alegeri sanatoase

Durerile de cap nu sunt altceva decat niste inflamatii cauzate de o serie de factori cu sau fara legatura intre ei: stres, deshidratare, pozitie incorecta pe scaun, raceala, gripa, tulburari de somn, consum de alcool si schimbari hormonale. Cele mai multe dureri de cap dispar in urma administrarii unor medicamente, insa daca nu vrei sa apelezi la ele, iti recomandam sa consumi cateva alimente despre care se spune ca au capacitatea de a combate rapid cefaleea.

1. Bananele

Daca te confrunti des cu dureri de cap, pastreaza intotdeauna la indemana o banana, deoarece are un continut ridicat de magneziu. De obicei, cantitatea de magneziu din organism scade atunci cand te confrunti cu o dereglare hormonala si din aceasta cauza poate aparea o durere de cap surda si constanta. Alte surse bune de magneziu sunt spanacul, cartofii dulci, semintele de susan si semintele de floarea soarelui.

2. Broccoli

Atunci cand esti stresat, organismul tau secreta o cantitate mai mare de cortizol, hormon care, printr-un lant de procese naturale, favorizeaza aparitia durerii de cap. In acest caz, este bine sa consumi broccoli, deoarece contine fier, calciu, vitamine si o serie de ingrediente active care imbunatatesc circulatia sangelui si alunga cefaleea.

3. Pepenele verde

Deshidratarea este si ea o cauza a aparitiei durerilor de cap, de aceea este recomandat sa consumi fructe care au un continut ridicat de apa. Pepenele verde este un astfel de fruct, in pulpa sa regasindu-se apa in proportie de peste 90%. Sigur, nu doar pepenele verde poate combate deshidratarea si durerile de cap, ci si merele, nectarinele, capsunele si ananasul, printre altele.

4. Iaurtul degresat

Un pahar de iaurt degresat consumat atunci cand te confrunti cu dureri de cap nocturne iti va alina disconfortul, datorita continutului de riboflavina, care elimina tensiunile si are efect antiinflamator. Un continut ridicat de riboflavina gasesti si in ciuperci, sparanghel sau quinoa.

5. Ghimbirul

Daca ai la indemana o bucatica de ghimbir, scapi imediat de durerile de cap. Trebuie doar sa razuiesti radacina si sa o amesteci cu o lingurita de miere sau sa prepari din ea o infuzie. Consuma preparatul din ghimbir si te vei simti mult mai bine, ba chiar vei dobandi un plus de energie.

Sursa foto: makaylamoore.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare