Dieta si nutritie

#alimente #alimentatie #dieta si nutritie #hot dog #aliment nesanatos

Tu stii ce contine un hot dog? Iata de ce este bine sa renunti la acest aliment

Desi nu are o traditie indelungata la noi, hot dogul a devenit unul dintre alimentele fast food preferate de tot mai multe persoane grabite si dornice sa ia o gustare. Cu un hot dog nu te saturi, dar iti satisfaci o pofta de moment. Daca vrei sa-ti potolesti definitiv foamea, cu siguranta comanzi cel putin 2 hotdogi, ceea ce inseamna ca dublezi cantitatea de ingrediente nesanatoase. Tu stii ce contine un astfel de aliment?

Carne de slaba calitate

Hot dogul contine foarte putina carne, dar pana si aceasta este de slaba calitate. Mai exact, mananci resturi de carne de porc, adica ceea ce ramane dupa ce carnea buna si slanina sunt indepartate de pe os.

Continut ridicat de sare

Sarea da un gust placut hot dogului, insa cantitatea continuta de un singur carnat este de 2%, deci mare. Daca pui la socoteala mai multi hot dogi, aportul de sodiu creste si odata cu el creste si riscul de hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare. Sa nu mai vorbim de faptul ca sodiul favorizeaza retentia apei in organism.

Conservanti, arome, stabilizatori

Gustul de hot dog nu ar mai fi la fel, daca producatorii ar renunta la lista de conservanti si stabilizatori. Printre E-urile regasite in acest aliment se numara E 451 (trifosfati de potasiu si sodiu, produsi sintetic), E 452 (polifosfati) si E250 (nitrit de sodiu).

La acestea se adauga carmin pentru culoare, extract de ardei iute pentru aroma, apa, pentru formarea pastei, si nu in ultimul rand amidon, pentru a crea o cantitate mai mare de produs.

Zahar, grasimi, calorii

Pe langa carnaciorul propriu-zis, hot dogul vine la pachet si cu alte ingrediente mai putin sanatoase. Nelipsitul ketchup, de exemplu, contine sare, zahar si grasimi care te pot ingrasa fara sa iti dai seama, in timp ce painea alba si pufoasa este saracita de orice urma de substanta nutritiva.

In final, reusesti sa consumi un aliment plin de calorii si de ingrediente care nu-ti hranesc organismul, ci doar il pacalesc. Sigur, sunt multe alte alimente mult mai rele decat hot dogul, dar daca tot alegi sa il consumi, macar fa-o rar si nu depasi o singura portie.

Consumul de hot dogi nu este recomandat in sarcina, doarece alimentul poate contine listeria, o bacterie care poate afecta fatul. De asemenea, hot dogii nu ar trebui consumati de persoanele care sufera de intoleranta la gluten.

Sursa foto: pennies.firstsavingsonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare