Dieta si nutritie

#alimentatie #ciocolata #cafea #bauturi carbogazoase #acid gastric

Alimente care cauzeaza acid gastric

Cand vine vorba despre acidul gastric, sunt cateva alimente aproape universal problematice, iar singura solutie este sa le eviti in totalitate. Din pacate insa, aceste alimente sunt frecvent intalnite in alimentatia noastra obisnuita, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai foarte multa vointa si sa gasesti inlocuitori pentru ele.


Bauturile acidulate


Bauturile acidulate sunt primele in topul alimentelor vinovate de aparitia refluxului gastric.  Bulele de aer se extind  in stomac si contribuie astfel la cresterea presiunii refluxului, motiv pentru care medicii recomanda evitarea acestor bauturi. Inlocuieste-le cu apa plata, ceaiuri sau siropuri naturale .


Ciocolata


Vesti proaste pentru iubitorii de ciocolata: acest desert contine cofeina si alte stimulente cum ar fi teobromina care profoaca reflux gastric. De asemenea, ciocolata are un continut ridicat de grasimi, care provoaca si ele acid si reflux gastric. Mai mult decat atat, cantitatea mare de cacao continuta de ciocolata poate provoca si ea in anumite cazuri acid gastric .


Teoretic, ciocolata neagra nu este la fel de rea ca ciocolata cu lapte si grasimi, dar totusi ciocolata neagra are un continut mai mare de cacao si cofeina.


Alimentele prajite


Alimentele prajite se afla si ele printre cele mai nocive atunci cand vine vorba despre acidul gastric, motiv pentru care trebuie evitate. In plus, ele au un continut ridicat de grasimi, ceea ce inseamna ca modifica intr-un mod negativ nivelul colesterolului.


Asadar, pentru prepararea carnii sau a legumelor, opteaza pentru gratar, aburi sau fierbere.


Alcoolul


Berea, lichiorul si vinul sunt doar cateva dintre bauturile care desi nu sunt acide, provoaca reflux gastric. Cel mult, poti bea alcool in cantitati mici (maxim un pahar) si fara sa le amesteci cu sucuri de fructe sau bauturi acidulate .


Produsele grase


Toate alimentele bogate in grasimi sunt vinovate de aparitia acidului si refluxului gastric. Branza, untul, carnea grasa sunt doar cateva dintre alimentele care trebuie evitate sau cel putin consumate in cantitati mult mai mici.  Aceeasi situatie se aplica si in cazul mezelurilor, a carnii de vita, de porc sau miel.


Cofeina


O ceasca de cafea pe zi este binevenita si chiar benefica pentru organism, insa persoanele care depasesc aceasta cantitate intampina deseori probleme in ceea ce priveste acidul gastric. Incearca sa inlocuiesti cafeaua cu ceai verde, ceai de musetel sau fructe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare