Dezvoltare personala

#obiceiuri #greseli

Sase lucruri pe care le facem gresit in fiecare zi, fara sa ne dam seama

Detaliile fac diferenta in viata de cele mai multe ori si o multime de lucruri, pe care le-ai facut pana acum intr-un anumit fel, pot fi facute mai bine de acum incolo.

Iata 6 lucruri pe care cei mai multi dintre noi le facem gresit in fiecare zi, fara sa ne dam seama.

Apa bauta imediat dupa masa este o idee proasta. Nu pentru ca ea ar dilua sucul gastric si ar incetini, astfel, digestia, ci pentru ca iti poate da o senzatie de balonare de care vei scapa cu greu. Este mai bine sa bei apa incet, chiar si in timpul mesei, decat sa dai pe gat, fara sa respire, un pahar cu apa sau mai multe; astfel vei evita acumularea de gaze in stomac si intestin.

Sa iei masa in fata televizorului sau a calculatorului este un obicei care ar trebui sa dispara.

Poate ti se pare relaxant sau poate crezi ca astfel faci economie de timp atunci cand ai de lucru la computer, insa este o practica nociva. Explicatia este ca atunci cand atentia iti este distrasa de la mancare, creste riscul de obezitate, deoarece tendinta este sa mananci mai mult decat este nevoie.

Consumul de apa rece ca gheata nu este deloc indicat. Desi ai crede ca doar asa te poti racori sau iti poti potoli setea, este mai bine sa eviti acest obicei. Apa foarte rece poate crea probleme digestive si de circulatie va provoca un dezechilibru termic in organism.

Tragi apa la toaleta cu capacul ridicat? Gresit! De fiecare data cand tragi apa particule mici de apa sar din vasul de toaleta, iar bacteriile pot ajunge pe toate suprafetele din jur si pe toate obiectele din baie (inclusiv pe periuta de dinti).

Speli carnea de pui inainte de a o gati, dar nu si conservele, inainte de a le desface? Gresit si gresit! Carnea cruda de pui nu se spala deoarece microorganisme periculoase, dar care sunt ucise in timpul gatirii la temperaturi ridicate, pot contamina alte alimente si suprafete si ustensile din bucatarie. Cutiile de conserve, in schimb, ar trebui spalate inainte de deschidere, pentru ca microorganismele de pe suprafata lor sa fie indepartate. Aceasta practica este obligatorie mai ales in cazul cutiilor de bauturi atunci cand bei direct din ele.

Cafeaua de dimineata alunga ultimele urme de somn si iti da energie pentru intreaga zi pe care o ai in fata. Cei mai multi dintre noi nici nu isi imagineaza ca ar putea sa isi inceapa altfel ziua. Insa momentul in care consumi licoarea magica este foarte important.

Atunci cand bei cafeaua imediat dupa ce te-ai trezit risti sa dezvolti intoleranta la cofeina. Cum este posibil? Cortizolul, asa numitul hormon al stresului, este cel responsabil cu energia pe care o ai de-a lungul zilei. Acesta are trei "varfuri" de-a lungul unei zile, iar unul dintre ele este dimineaĊ£a, imediat dupa ce te trezesti. Daca vei consuma cafea in timpul celor trei "varfuri", corpul tau s-ar putea obisnui sa secrete mai putin cortizol. Efectul? In timp nici macar cafeaua nu iti va mai da energie, insa nu ea va fi "de vina", ci nivelul prea scazut de cortizol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii