Dating

#durata sarut #sarut #oameni de stiinta #studiu

Care este durata sarutului perfect, potrivit oamenilor de stiinta

 

Specialistii spun ca sarutul aduce numeroase beneficii pentru sanatatea fizica si emotionala. Tu stii cat ar trebui sa dureze sarutul perfect?

Potrivit unor studii stiintifice, sarutul contribuie la reducerea nivelului de stres prin scaderea concentratiei de cortizol din organism. Totodata, intareste si legatura emotionala dintre parteneri, contribuind astfel la consolidarea relatiei. 

Sarutul poate sa stimuleze o crestere temporara a circulatiei sanguine. Favorizeaza astfel oxigenarea celulelor si imbunatateste aspectul pielii.

Institutul Gottman sustine ca sunt suficiente doar sase secunde de sarut pentru a  experimenta beneficiile pe care acest gest le aduce.  Kari Rusnak, terapeut, spune ca un sarut de sase secunde poate amplifica sentimentele de dragoste si admiratie intre parteneri, diminuand stresul si consolidand relatia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dating

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii