Dating

#romani #valentines day #studiu #dragoste

STUDIU: Romanii, tot mai interesati sa sarbatoreasca iubirea de Valentine’s Day

Romanii sunt tot mai interesati sa sarbatoreasca iubirea de Valentine’s Day. Tot mai multi romani considera ca ziua de Valentine’s Day merita sarbatorita, preferand compania persoanei iubite, in locul darurilor, potrivit sondajului efectuat de Sentimente.ro.

Majoritatea romanilor cred ca Valentine’s Day este o sarbatoare adevarata, chiar daca este de import. 52% dintre persoanele chestionate au afirmat ca Valentine’s Day este o sarbatoare reala, chiar daca este de “import”, in timp ce 48% o considera o sarbatoare comerciala si se simt presati sa o sarbatoreasca.

In cadrul sondajului, 56% dintre barbati sunt de parere ca Valentine’s Day este sarbatorita mai mult pentru ca este o ocazie speciala, prin comparatie cu femeile, care doar in proportie de 41% prefera sa sarbatoreasca iubirea de Valentine’s Day.

59% dintre femei au declarat ca se simt presate sa sarbatoreasca de Valentine’s Day si considera ca sarbatoarea este mai degraba una comerciala, comparativ cu barbatii (44%).

58% dintre respondenti (60% dintre barbati si 51% dintre femei) au declarat ca scopul principal al sarbatorii este acela de a-i reaminti partenerei/partenerului cat de mult o/il iubesc. In acelasi timp 32% dintre respondenti (28% dintre barbati si 43% dintre femei) considera ca Valentine’s Day este o ocazie pentru a-si impresiona partenerul cu diverse surprize sau daruri. Doar 10% (12% dintre barbati si 6% dintre femei) considera ca Valentine’s Day este un motiv in plus pentru a sarbatori iubirea.

Prima intalnire si cererea in casatorie, mai romantice de Valentine’s Day

79% dintre respondenti au afirmat ca sunt dispusi sa iasa la o prima intalnire cu o persoana cunoscuta pe Sentimente.ro, de Valentine’s Day, in timp ce doar 21% prefera o alta zi pentru prima intalnire.

Barbatii au o deschidere mult mai mare spre o prima intalnire de Valentine’s Day, 82% dintre acestia raspunzand afirmativ, in timp ce femeile sunt putin mai retinute, doar 68% au raspunzs afirmativ, in timp ce 31% au declarat ca prefera sa iasa la prima intalnire intr-o alta zi.

Aceleasi tendinte se observa si in ceea ce priveste cererile in casatorie. 60% dintre respondenti au afirmat ca o cerere in casatorie de Valentine’s Day este mai romantica, in timp ce 40% dintre acestia au declarat ca prefera o alta ocazie pentru acest eveniment.

Procentajul babratilor care prefera o cerere in casatorie de Valentine’s Day este mai mare decat cel al femeilor. 61% dintre barbati au afirmat ca o cerere in casatorie este mai romantica de Valentine's Day, in comparatie doar 55% dintre femei.

Cum prefera romanii sa sarbatoreasca de Valentine’s Day

63% dintre respondenti au declarat ca prefera sa iasa in oras de Valentine’s Day. 24% prefera sa gateasca acasa o cina romantica, in timp ce 13% prefera sa comande mancarea favorita si sa se uite la un film.

43% dintre femei considera ca primirea unui buchet de flori este un gest romantic, in timp ce 30% prefera un cadou special (bijuterii, vacante, etc) si doar 27% dintre acestea considera ca o scrisoare sau un mesaj de dragoste este un gest romantic.

In acelasi timp, 58% dintre barbatii considera ca oferirea unui buchet de flori constituie un gest romantic, urmat de o scrisoare sau un mesaj de dragoste, in procent de 25%, si abia la urma aflandu-se cadoul special, cu un procent de 17%.

Intrebati ce prefera sa ofere si sa primeasca de Valentine’s Day de la partenera/partenerul de cuplu, atat femeile cat si barbatii, au declarat ca prefera sa petreaca o seara romantica in doi. 

60% dintre femei au declarat ca prefera sa ofere partenerilor o seara romantica, 17% le ofera vin, si doar 9% le ofera flori sau ciocolata, iar 5% bijuterii. In acelasi timp, cand vine vorba despre primirea unui cadou de Valentine’s Day femeile au declarat in proportie de 40% ca doresc sa fie surprinse cu o seara romantica in doi, 28% isi doresc flori, 23% vor bijuterii, 5% prefera o sticla de vin si doar 4% isi doresc sa primeasca ciocolata sau bomboane de ciocolata.

In acelasi timp, 48% dintre barbati au declarat ca prefera sa le ofere partenerelor o seara romantica in doi, 30% le ofera flori, 11% le ofera ciocolata, 6% le ofera vin si doar 5% doresc sa le ofere bijuterii. In schimb, 71% dintre acestia prefera sa fie surprinsi cu o seara romantica, 12% cu o sticla de vin, 8% cu flori, 7% isi doresc ciocolata, iar 2% isi doresc bijuterii.

“Potrivit sondajului, femeile si barbatii au tendinta de a percepe diferit dragostea. Drept dovada, faptul ca barbatii considera ca o cerere in casatorie este mai romantica de Valentine’s Day, spre deosebire de femei. Pe de alta parte, atat barbatii cat si femeile prefera sa petreaca aceasta zi in doi. Foarte multi dintre respondenti au declarat ca isi doresc sa iasa in oras, probabil si pe fondul pandemiei care ne-a tinut mult timp in case”, a precizat Flori Dragomir, vicepresedinte fondator Sentimente.ro.

Unde isi cauta romanii iubirea

Romanii isi indreapta tot mai mult atentia catre site-urile de dating pentru a-si gasi sufletul pereche. 62% dintre respondentii la sondaj au declarat ca isi cauta iubirea doar pe sentimente.ro. In acelasi timp,  21% au declarat ca au conturi pe doua site-uri si/sau aplicatii de dating, iar 17% au conturi pe trei sau mai multe site-uri si/sau aplicatii de dating.

*Sondajul a fost realizat in perioada 7-14 februarie 2022, online. Au raspuns 1.237 de persoane, membri ai Sentimente.ro, dintre care 75% barbati si 25% femei, cu varsta medie 38 de ani.  

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dating

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare