Filme

#premiu oscar #filme #oscar

Filme care au castigat neasteptat Premiul Oscar

Unele filme au reusit sa produca surprize majore la gala Premiilor Oscar. Nume precum Shakespeare in Love ori Rocky au dat peste cap toate previziunile specialistilor si au produs surprize importante.

 

Asadar, iata in randurile urmatoare 5 filme care au castigat neasteptat premiul Oscar:

1. Shakespeare in Love

La gala din 1998, toti specialistii dadeau Saving Private Ryan drept mare favorit. Un film de razboi excelent regizat de Steven Spielberg, in care Tom Hanks facea un rol magistral. Chiar si asa, previziunile au fost date peste cap de Shakespeare in Love. Un film cu un buget de doar 25 de milioane de dolari, dar ale carui incasari au trecut de 290 de milioane de dolari. Ca un alt amanunt inedit, Gwyneth Palthrow a obtinut premiul Oscar la categoria cel mai bun rol secundar desi a aparut pentru doar 8 minute. Din distributia Shakespeare in Love au mai facut parte Joseph Flennes, Geoffrey Rush, Colin Firth si Ben Affleck.

2. Rocky

O alta surpriza majora a fost generata de Rocky. 1976 a fost anul care a dat cateva filme clasice, revazute si in zilele noastre, precum Taxi Driver, All the President's Men si Network, iar acestea erau considerate favorite pentru marele premiu de la Oscaruri. Totusi, castigator a fost desemnat Rocky. Multa lume a fost uluita, din moment ce Rocky a avut un buget de doar 960 de mii de dolari, care ulterior a generat venituri la box office de 225 de milioane de dolari, ceea ce, ajustand inflatia, s-ar traduce in aproximativ 1 miliard de dolari. Rocky a devenit insa una dintre cele mai de succes francize din istorie, care a mai avut inca cinci filme si spin-off-urile Creed si Creed II. Au fost lansate si peste 10 jocuri video, precum Rocky (2002), Xbox Rocky Legends, Rocky Balboa si Creed rise to Glory. De asemenea, pasionatii de pacanele gratis cunosc probabil si jocul de casino Rocky, dezvoltat de cei de la Playtech. Acesta este inspirat tocmai din productia originala Rocky, astfel ca printre simboluri se afla Rocky Balboa, Apollo Creed, Ivan, James Lang, Adrian si Paulie Pennino.

3. How Green Was My Valley

O surpriza s-a consemnat si la editia Premiilor Oscar din 1942. A fost anul in care Citizen Kane pornea de departe cu prima sansa, dar premiul cel mare a fost obtinut in cele din urma de How Green Was My Valley. Nu doar ca a obtinut premiul cel mai mare, dar a iesit castigator si la alte trei categorii. How Green Was My Valley reda povestea unor galezi angajati in industria carbunilor, care se confrunta cu probleme dupa ce acest mod de viata nu mai functioneaza. Regia a fost semnata de John Ford, iar din distributie fac parte Walter Pidgeon, Maureen O'Hara si Anna Lee.

4. Dances With Wolves

Intr-un an in care Goodfellas era vazut drept mare favorit, castigator la editia din 1991 a fost Dances With Wolves. Filmul a fost regizat si produs de Kevin Costner, care a interpretat rolul principal. Incasarile sale s-au ridicat la peste 400 de milioane de dolari si acest film a intrat in categoria clasicelor din industria cinematografiei.

5. The King's Speech

La gala din 2011, prima sansa o avea The Social Network, dar premiul a fost castigat in cele din urma de The King's Speech. Bugetul acestui film a fost de 15 milioane de dolari, iar incasarile au depasit 420 de milioane de dolari. The King's Speech a castigat patru premii Oscar din cele 12 nominalizari pe care le-a avut, cele mai multe la gala din acel an.

FOTO: cazino365.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea