“Patru decenii in serviciul Casei Regale a Romaniei Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman, o epopee regala pe care toti iubitorii de istorie trebuie sa o citeasca

Editura Publisol continua seria lansarilor istorice cu o epopee regala, “Patru decenii in serviciul Casei Regale a Romaniei Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman.

 

Desi, la prima vedere, cititorul ar putea crede ca are de-a face cu o carte de memorii, cartea nu este doar atat, ea se constituie intr-o adevarata epopee a monarhiei din Romania, vazuta prin ochii unui om care si-a servit, cu devotament, tara si regii.

Eugeniu Arthur Buhman a fost un fin observator al Curtii Regale a Romaniei, sub trei suverani: Carol I, Ferdinand si Carol al II-lea, in perioada 1898-1940. Autorul isi povesteste in carte amintirile.  Este omul care si-a petrecut intreaga viata activa in preajma celor trei regi pe care i-a avut Romania si a familiilor acestora. Dezvaluie amanunte, unele putin sau deloc cunoscute, dar incearca sa ramana obiectiv.

Pe langa evenimente si amanunte din viata personala a Familiei Regale, in relatarile sale isi afla loc, in mod firesc, si o serie de evenimente de mai mare sau mai mica importanta din viata politica, mondena, economica si culturala a Romaniei acelor vremuri. Din Romania si nu doar din Romania, ci si din Europa si din alte parti ale lumii, pentru ca Eugeniu Buhman a trait si a slujit in perioada cand omenirea s-a confruntat cu doua conflagratii mondiale, cand rascoalele si revolutiile izbucneau frecvent, peste tot in lume, cand dispareau tari de pe harta lumii, datorita invaziilor, si cand asasinatele nu mai erau o stire, ci realitatea cotidiana.

Cartea Patru decenii in serviciul Casei Regale a Romaniei. Memorii 1898-1940 reprezinta o lectura obligatorie pentru pasionatii de istorie si nu numai, pentru ca aduce in atentia publicului amanunte nestiute, poate, din viata Familiei Regale a Romaniei si a conjuncturilor politice si economice ale vremii.

Cartea este disponibila pe publisol.ro, in librarii si magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) si la chioscurile de presa, la un pret recomandat de 44.90 lei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea