Carti

# cum sa citesti mai mult #citit #lectura #motivatie

Cum sa-ti gasesti motivatia sa citesti mai mult in 2023

Cititul poate fi o activitate relaxanta si intelectuala care iti imbunatateste cunostintele si vocabularul, dar in acelasi timp te ajuta sa te relaxezi. Dar, uneori poate fi dificil sa gasesti motivatia de a lua o carte in mana sau sa iti faci timp pentru a citi. Iata cateva sugestii pentru a te motiva sa citesti mai mult:

1. Alege carti care te intereseaza: Daca alegi sa citesti carti despre subiecte care te fascineaza, esti mai putin probabil sa te plictisesti si esti mai motivat sa continui. De exemplu, daca iti place sa calatoresti, alege o carte despre calatorii; daca iti place istoria, alege o carte de istorie.

2. Fa-ti un program de citit: Fixeaza-ti o ora sau doua pe zi in care sa citesti. Fa din acest timp o rutina zilnica si in acest fel iti va fi mai usor sa-ti atingi obiectivele setate.

3. Incepe cu o carte scurta: Daca te simti intimidat de gandul de a citi o carte lunga, incepe cu una scurta pentru a te obisnui. Dupa ce ai terminat o carte scurta, iti va fi mai usor sa treci la o carte mai lunga.

4. Citeste impreuna cu altcineva: Impartasirea experientei cititului cu o alta persoana (partener de cuplu, prieten, coleg, etc) poate fi o modalitate excelenta de a te motiva sa citesti mai mult. Poti crea un grup de lectura te poti inscrie intr-un astfel de club, astfel incat sa poti discuta cu alti pasionati de lectura despre cartile pe care le cititi impreuna.

5. Fa-ti un scop clar: Daca ai un scop clar pentru citit, esti mai motivat sa continui. De exemplu, daca vrei sa te pregatesti pentru un examen sau sa te perfectionezi intr-un anumit domeniu, stabileste-ti obiective clare pentru a-ti pastra motivatia.

In cele din urma, important este sa gasesti o modalitate care sa te ajute sa te motivezi sa citesti mai mult. Este posibil ca una dintre sugestiile de mai sus sa functioneze pentru tine, sau poate ai nevoie de o combinatie a mai multor factori. Indiferent de ceea ce functioneaza pentru tine, important este sa gasesti o modalitate de a te mentine motivat sa citesti mai mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea