Carti

#romane craciun #nordic noir #trillere #carti pentru adulti #romane #craciun #carti craciun

Carti de Craciun pentru toate gusturile. De la romane politiste, la thrillere si pana la romane romantice. Ce preferi?

Craciunul bate la usa, iar timpul dedicat lecturilor va fi mai mare. Imbogateste-ti colectia de carti cu romane care au o tematica de Craciun. Din fericire, exista multe carti cu tematica de Craciun, nu doar romane romantice.

Prin urmare, ai la dispozitie o gama larga de carti din care poti alege, de la genul nordic Noir, la romane politiste, drame si pana la carti romantice. Iata cateva dintre cele mai interesante:

Un altfel de Craciun - John Grisham

Cum ar fi un an fara Craciun? Fara alergatura dupa cadouri, fara liste infinite de cumparaturi, fara petreceri plictisitoare la birou, fara decorat bradul, fara cadouri care nu-ti plac? La asta se gandesc mococanosul Luther si sotia sa, Nora, atunci cand se hotarasc sa sara anul acesta peste Craciun si pe 25 decembrie sa plece intr-o croaziera in Caraibi. Dar sa incerce sa evite Craciunul este mai greu decat si-au inchipuit si are consecinte dezastruoase mai ales cand vecinii si cunoscutii nu pot intelege de ce cineva nu si-ar dori pe acoperis un om de zapada urias.

Misterul de Craciun - Jostein Gaarder

Cu putin timp inainte de Craciun, Joakim primeste de la un librar un calendar advent, cu 24 de usite inchise. Asa incepe povestea calatoriei in timp pana la descoperirea misterului de Craciun. In fiecare zi a lunii decembrie, pana in Ajun, baietelul deschide cate o usa si gaseseste cate un desen si o scrisoare, din care reconstituie povestea unei fetite care, cu ceva timp in urma plecase intr-o calatorie miraculoasa pana la pestera din Bethleem, pentru a lua parte la Nasterea lui Iisus. Farmecul acestei povesti care se dezvaluie pe masura ce sarbatoarea se apropie ii cuprinde pe Joakim si pe parintii lui, care vor participa nerabdatori la dezlegarea enigmelor. Alaturi de Elisabet, baietelul ajunge in Copenhaga anului 1648, in Bizantul marii Schisme, in Mira si Damasc, pana la locul unde steaua magilor se oprise. Din galeria personajelor intalnite de cei doi nu lipsesc figurile mitice – pastori, ingeri, Mos Craciun, recompunand, la fiecare pagina emotia specifica sarbatorii. Istoria indepartata si recenta, fictiunea si jocul cu intrigi si personaje, tainele Nasterii se intrepatrund intr-un roman care, in buna traditie a lui Jostein Gaarder, devine o lectura placuta si incitanta pentru cititori indiferent de varsta.

Craciunul la Carnton - Tamera Alexander

Craciunul la Carnton este o poveste despre speranta si credinta reinnoite de Craciun.

Incarcata de istorie, presarata de romantism si punctata de meniuri delicioase, povestea imaginata de Tamera Alexander vorbeste despre savoarea si vindecarea pe care le aduce a doua sansa.

Alleta Prescott, o tanara vaduva, si capitanul Jake Winston poarta fiecare amprenta de nesters a razboiului. Rani sufletesti si fizice, circumstante vitrege si lipsa unei lumini la orizont par a fi singurele ingrediente din care mai este alcatuita lumea. Si totusi, mantaua grea a poverilor nu a putut strivi frumusetea launtrica. Alleta si Jake descopera fiecare ca mai exista speranta pentru care merita sa lupte, ca virtuti ca dragostea si binele nu vor putea fi niciodata inlaturate de uratenia urii si vrajbei.

Mantuitorul – Jo Nesbo

Mantuitorul este al saselea volum din seria Harry Hole

Un concert de Craciun al Armatei Salvarii pe o strada aglomerata din Oslo se incheie pe neasteptate cu un foc de arma care-l doboara pe unul dintre cantareti. Harry Hole nu prea are de unde sa porneasca: niciun suspect, nicio arma si niciun motiv. Insa problemele lui sunt abia la inceput, pentru ca urmarirea il va duce in cele mai intunecate colturi ale fostei Iugoslavii. Apoi, cand se intoarce la Oslo da peste adevarata intunecime, printre drogatii fara adapost si membrii Armatei Salvarii care asteapta un mantuitor -- ca sa le dea fie o noua viata, fie o moarte rapida. Cu o naratiune ametitoare, personaje bine construite si un ritm alert, Mantuitorul dovedeste o data in plus ca Jo Nesbo este unul dintre cei mai buni scriitori de crime contemporani.

Un tur de forta. Nesbo are o intriga atat de minutios construita si de convingatoare, incat este imposibil sa pui cartea jos. Aceasta este o poveste cu un criminal in serie, foarte, foarte buna. - The Globe and Mail

Fata care a murit - Ragnar Jonasson

Primul roman politist islandez care apare in lista de bestselleruri Sunday Times

 "Se cauta invatator la capatul lumii..."

 Una e constienta ca-i e greu sa treaca peste sinuciderea tatalui ei, venita din senin. Isi petrece noptile band singura in Reykjavik, napadita de ganduri cum ca intr-o buna zi o sa i-o ia pe urme. Cand afla ca in micul sat Skalar de pe coasta nordica, batuta de furtuni, a Islandei, unde locuiesc zece oameni, se cauta invatator pentru doua fete, Una o vede ca pe o ocazie de a evada. Insa odata ce ajunge acolo isi da seama ca nimic din viata de la oras n-a pregatit-o pentru ce gaseste in sat. Localnicii nu sunt deloc prietenosi, vremea e mohorata. Iar din podul casei vechi unde locuieste e convinsa ca aude un cantec fantomatic. Una isi face griji ca-si pierde mintile. Si chiar inainte de Craciun cineva moare pe neasteptate, iar viata Unei capata o turnura extrem de rea...

"O poveste cu fantome plina de atmosfera, care te infioara cu adevarat si are nuante politiste." - Kirkus Reviews.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea