Carti

# piata de carte #schimbare #carti

Cum s-a schimbat piata de carte fata de anul 1993

Editura NICULESCU, una dintre editurile cu traditie din Romania, celebreaza 30 de ani de existenta. In tot acest timp a daruit iubitorilor de carte peste 10 milioane de exemplare, titluri extrem de interesante, din domenii precum cel al cartilor scolare sau de invatare a limbilor straine, foarte utile in anii 1990, dar si carti pentru copii, carti de dezvoltare personala sau de fictiune.

Povestea incepe imediat dupa revolutie, cand Cristian Niculescu, fondatorul editurii, intelege cat de importanta este cartea pentru un popor care a iesit de sub regimul comunist. Astfel incepe prima etapa a editurii, cea a cartilor de limbi straine, a manualelor si a auxiliarelor scolare. Din 1993 si pana in 2016, Editura NICULESCU a publicat in special carti scolare, manuale, cursuri de invatare a limbilor straine, dictionare si ghiduri de conversatie.

“Cred ca aproape toti cei care au fost elevi in acea perioada isi amintesc de cartile noastre. A fost o perioada tare frumoasa pentru noi deoarece am simtit ca facem parte din schimbarea care a pus stapanire pe romanii de dupa revolutie. Am fost printre primii care au avut in oferta editoriala carti de limbi straine pentru copii, lucru pentru care suntem chiar si in prezent cunoscuti”, declara Andrei Niculescu, Director general al editurii.

Daca pana atunci cartile din domeniul scolar erau cele mai cautate, in 2016 s-a produs o schimbare pe piata de carte. Acel an, in care si Andrei a preluat conducerea editurii, a fost anul schimbarilor, in principal in oferta editoriala care s-a indreptat catre domenii precum cartile pentru copii, self-help (dezvoltare personala, familie si parenting, sanatate, profesie), carti de informare (actualitate, afaceri, cultura generala, autocunoastere) si fictiune. Oferta actuala cuprinde peste 800 de titluri unice, majoritatea de la autori straini.

“Cand am preluat editura de la tatal meu am simtit ca este momentul unei schimbari atat in procesele noastre interne, cat si in oferta editoriala. Am simtit ca atunci este momentul sa gasim autori remarcabili cu care sa le facem cunostinta cititorilor romani. Am inceput cu romanele lui Khaled Hossesini sau cu binecunoscuta carte de Dr. Clarissa Pinkola Estés, Femei care alearga cu lupii, devenind bestsellere intr-un timp scurt si unele dintre cele mai cautate si indragite titluri”, povesteste Andrei Niculescu.

In plus, Editura NICULESCU este inca din anul 2009 partener si distribuitor autorizat OXFORD UNIVERSITY PRESS (English Language Teaching) in Romania, ceea ce face ca o oferta completa de titluri pentru invatarea si predarea limbii engleze sa fie accesibila publicului larg. De curand a fost inaugurat primul Centru National de Testare din Romania pentru sustinerea Oxford Test Of English, singurul atestat de limba engleza certificat de Universitatea Oxford din Marea Britanie.

In 2022, oferta de carte s-a intregit prin lansarea a doua noi colectii din cadrul NICULESCU Fiction: Noir, colectia de thrillere, si Rouge, colectia de romance. Aceste doua noi colectii fac parte din planurile de viitor ale editurii, care isi propune ca pana la finalul acestui an sa lanseze mai multe colectii atat pentru copii, precum seriile Histronautii sau Lumi viitoare, cat si pentru adulti, precum Saga Soarelui Negru sau romanele care il au ca personaj principal pe agentul MI6, Marc Dane.

Pe site-ul editurii va asteapta intreaga oferta: www.niculescu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea