Carti

# Cele patru anotimpuri din viata unui om #regina maria a romaniei

“Cele patru anotimpuri din viata unui om”, o carte document scrisa de Regina Maria a Romaniei

Editura Paul Editions aduce in atentia iubitorilor Casei Regale si nu numai, o carte document - “Cele patru anotimpuri din viata unui om” semnata de Regina Maria a Romaniei, marcand astfel 85 de ani de la moartea celei care a fost cea mai iubita regina. Alcatuita din doua parti, cartea cuprinde in prima parte doua povestiri: Cele patru anotimpuri din viata unui om si Crinul vietii, prin care se aduce in atentia cititorului un subiect de mare sensibilitate si intalnit adesea in scrierile Reginei Maria: sacrificiul suprem in numele iubirii. Partea a doua a cartii cuprinde o tulburatoare prezentare a familiei regale si a tinuturilor cele mai dragi inimii sale.

Regina Maria adora sa scrie si avea un talent innascut. Inca din copilarie ii placea sa le spuna surorilor sale povesti si ulterior copiilor sai. Atrasa de natura si frumos, la indemnul mamei sale s-a apucat de scris si asa au aparut primele carti povestiri printre care si Cele patru anotimpuri din viata unui om ( scrisa intre anii 1912-1913)  si Crinul Vietii care a fost si prima povestire a Reginei care a vazut lumina tiparului. Publicata initial in limba engleza in anul 1912, cartea scrisa special pentru copiii sai, a fost tradusa si in limba romana si publicata in anul 1913 de catre Elena Perticari Davila.  Aceste scurte amintiri au aparut in diverse publicatii ale vremii sau in Calendarul Reginei Maria.

De-a lungul vietii sale, Regina Maria a scris mult si a abordat diverse genuri literare ( romane, nuvele, povestiri, basme si poezii). Scrierile sale memorialistice au in primul rand o valoare documentara, de restituire a unor evenimente istorice la care a participat direct. A adorat Romania si a scris despre ea in felul ei unic, a iubit poporul roman, in mod special soldatii care au luptat in Primul Razboi Mondial, a scris despre sotul ei, Regele Ferdinand, despre cei 6 copii, despre pasiunea pe care o avea pentru case, despre experienta pe font, despre pasiunile pentru calatorit, gradinarit, despre cel mai mare hobby, calaritul,  dar si-a pus pe hartie si gandurile si momentele mai bune sau mai putin bune pe care le-a trait. Si a facut-o cu multa sinceritate,  dragoste  si pasiune.

Personalitate complexa si puternica, Regina Maria a fost o mare iubitoare si o colectionara de arta, sustinand o serie de personalitati artistice si literare cu burse si bani. Scrierile  memorialistice, romanele, povestile si versuri pentru copii sunt darurile ei neasemuite pentru poporul roman. Regina Maria a stiut sa cucereasca sufletul poporului roman si si-a castigat dreptul la intreaga lui recunostinta. Acum, cand mai traieste doar in amintirea celor ramasi, scrierile Ei transmit generatiilor viitoare maretia sufletului celei care a fost Regina Maria a Romaniei.

Cartea “Cele patru anotimpuri din viata unui om”, de Regina Maria este disponibila pe site-ul editurii, www.pauleditions.ro, in magazine online (Libris.ro, Elefant.ro, Librarie.net, Bookzonero, Librexro, LibrariaDelfin.ro, Carturesti.ro) si in librariile din toata tara ( Compania de Librarii Bucuresti, Carturesti, Sedcom Libris Iasi, Pravalia cu carti) si in curand pe rafturile librariilor Sedcomlibris Suceava (Librariile Alexandria) si Compact Brasov (Librariile Bookcity).

Din colectia Regina Maria aparuta la editura  Paul Editions mai fac parte urmatorele titluri: Gandurile mele din vremea razboiului, Povesti, Regina Maria, de Nicolae Iorga, Glasul De Pe Munte si Regine Incoronate (vol. 1 si vol 2). Toate cartile sunt disponibile pe site-ul editurii  http://www.pauleditions.ro/.

Editura Paul Editions a fost infiintata in anul 2016. Cartile publicate acopera domenii diverse precum istorie, memorialistica, jurnale, biografii etc. Printre autorii de renume ai editurii se numara: Nicolae Iorga, I.G Duca, Alexandru Marghiloman, Alexandru Tzigara- Samurcas, Cristian Troncota, Paul Niculescu Mizil, Constantin Argetoianu (Seria "Memorii pentru cei de maine"); Constantin Dimitrescu- Severeanu (Volumele „Din amintirile mele. Intimitati din cercul palatului regal”) si multi altii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea