Boli si daunatori

#gradina #metode naturale #limacsi #melci

Metode naturale pentru a scapa de melcii din gradina ta

Ploile din ultima vreme au creat mediul perfect pentru dezvoltarea melcilor si limacsilor (melci fara cochilie).

Limacsii sunt daunatori des intalniti in gradinile de legume sau in solarii. Incep sa-si faca aparitia din primavara si nu se lasa dusi din gradina pana toamna tarziu, cand incep sa se pregateasca pentru hibernare.

Acestia sunt mari devoratori de salata, varza, gulie, conopida, cicoare, rubarba, dar ataca si culturile de pepeni, capsuni, flori, pomi si pomifructiferi.

Dar exista metode naturale prin care poti scapa de acesti daunatori din gradina ta prin metode naturale. Unele substante cu miros puternic pot tine melcii departe de flori si culturi.

Metode naturale ca sa scapi de melcii din gradina

Recipiente cu bere

O metoda extrem de populara in Anglia, presupune scufundarea unui pahar sau borcan plin cu bere pus in pamant cu deschiderea la nivelul solului. Limacsi vor fi atrasi de mirosul berii, vor aluneca in pahar si se vor ineca.

Capcane cu nisip, ace de conifere, tarate si coji de ou

O alta metoda este sa pui pe suprafata solului materiale care ii inteapa pe melci in deplasarea lor prin solar sau prin cultura de legume, cum ar fi un nisip foarte colturos, ace de conifere si tarate si coji de ou maruntite. Pe langa faptul ca tine melcii la distanta, cojile de ou vor oferi calciu si alti compusi nutritivi plantelor.

Zatul de cafea

Zatul de cafea poate fi folosit in calitate de agent stresant pentru limacsi si melci. Pe langa aceasta, cafeaua este si un ingrasamant excelent pentru plantele de cultura.

Pasarile domenstice

Din cand in cand poti apela si la pasarile tale domestice ca sa se plimbe prin gradina. Ele vor aduna toti limacsii si melcii de pe parcela.

Sulfat de fier

Sulfatul de fier ucide melcii atunci cand intra in contact cu solurtia. Amesteca doua lingurite de sulfat de fier cu doi litri de apa si pulverizeza pe plante.

Toate aceste tratamente se repeta din cand in cand, mai ales dupa ploaie, cand melcii sunt mai activi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului