Boli si daunatori

#pesticide naturale #plante bolnave #pesticide

3 pesticide naturale pentru plante

Daca plantele tale se usuca din cauza bolilor si daunatorilor, iar primul tau implus este sa folosesc pesticide din magazinele specializate, ar fi bine sa te gandesti la consecinte.

Produsele din magazine sunt pline de substante chimice, care afecteaza grav solul. In plus, legumele si fructele din gradina ta sunt destinate consumului, asa ca ar fi indicat sa alegi pesticide naturale, care sa nu iti afecteze sanatatea.

Iata cateva retete de pesticide naturale pentru gradina ta:

Spray cu ceai de rubarba

o cana cu frunze uscate de rubarba
6 cani cu apa
doua linguri cu detergent lichid de vase.

Fierbe cele 6 cani de apa, iar cand da in clocot, adauga frunzle uscate de ceai si mai lasa la fiert inca 5 minute, dupa care acopera vasul cu un capac, pentru inca 10 - 15 minute. La final lichidul se strecoara si se amesteca cu detergentul de vase, se lasa la racit, iar apoi se adauga intr-un tub cu pulverizator si se utilizeaza doar pe plantele cu flori.

Atentie! Rubarba este o planta otravitoare, asa ca este interzis sa o utilizezi in cazul fructelor si legumelor.

Ceai de usturoi

Curata si toaca marunt 7 - 8 catei mari de usturoi pe care sa ii pui mai apoi la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce fierbe 10 minute, ceaiul se lasa la racit, se adauga intr-un tub cu pulverizator si se utilizeaza atat pe plantele cu flori, cat si pe cele care produc fructe si legume.

Fiertura de ceapa si ardei iute

In cazul in care gradina ta se confrunta cu probleme mari, opteaza pentru un produs ceva mai concentrat. Taie marunt un ardei iude de dimensiuni mari si o ceapa medie si fierbe cele doua ingrediente impreuna in doi litri de apa timp de 10 minute. Dupa ce se raceste, pulverizeaza solutia pe toate plantele din gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului