Accesorii

#pantofi #ingrijire pantofi

Cum poti avea grija de pantofii tai din piele

Incaltamintea din piele este cea mai calitativa si de durata, astfel ca atunci cand iti alegi pantofii e bine sa optezi pentru acest tip de material, in detrimentul celor sintetice. Odata achizitionata, incaltamintea din piele naturala pentru dama sau pentru barbati are nevoie de o atentie speciala pentru a-i spori durata de viata. In general, pielea are capacitatea de a lua forma piciorului si face cute acolo unde il indoi. Ca sa o pastrezi in cele mai bune conditii, e nevoie de ingrijire corespunzatoare.

Iti prezentam cateva trucuri despre cum poti avea grija de pantofii tai din piele, ca sa arate mereu ca noi:

Curata-i periodic

Poate ca nu chiar dupa fiecare purtare, insa incaltamintea trebuie curatata periodic, la cateva zile, chiar si atunci cand afara este uscat. Praful se depune pe suprafata din piele si in timp se strange mizerie la exterior. Foloseste o laveta sau o carpa moale din bumbac, pe care sa o umezesti usor. Stoarce foarte bine, astfel incat sa nu existe surplus de apa, caci risti ca in timp pielea sa crape. Sterge suprafata pantofilor si apoi lustruieste cu o laveta uscata, pentru a nu ramane urme inestetice.

Incaltamintea care are sireturi va trebui curatata si ea din cand in cand. Scoate fiecare siret si spala separat. Daca pantofii tai sunt din piele intoarsa, nu folosi apa, ci limiteaza-te la o perie. Curata praful sau noroiul de pe talpa de jur imprejur, pentru a evita eventuale zgarieturi.

Foloseste produse speciale pentru piele

Crema de pantofi nu trebuie sa-ti lipseasca din pantofar si ea poate fi utilizata pe orice tip de piele naturala. Atentie, in functie de culoare, foloseste crema neagra, maro, bej sau transparenta. Pentru pielea intoarsa, in loc de pasta vei aplica un spray special de curatare. De asemenea, nici pe pielea lacuita nu se pune crema. Acest tip de material se sterge cu laveta umeda.

Evita sa lasi pa ntofii din piele la soare sau in caldura

Un alt aspect ce tine de ingrijirea pantofilor este, dupa curatare, felul in care ii depozitezi. Nu-I pune in balcon daca bate soarele si nici nu-I tine langa o sursa de caldura, precum calorifere sau aeroterme. Aerul cald si razele soarelui determina uscarea pielii naturale, astfel ca in timp va crapa. La fel ca pielea umana si pielea folosita pentru incaltaminte se usuca si are nevoie de hidratare. Aici intervine crema sau spray-urile special concepute pentru ingrijirea pantofilor.

Depoziteaza in cutii

Fie ca vorbim de ghete de iarna, cizme, botine sau incaltaminte de purtat in sezonul cald, ca pantofi sau sandale, e important ca ceea ce nu folosesti, in functie de anotimp, sa depozitezi la loc uscat si racoros. Ideal ar fi sa tii incaltarile in ambalajul lor original, adica in cutii. Nu uita sa te asiguri inainte de depozitare ca incaltamintea este curate, fara praf sau noroi.

La fel la exteriorul si interiorul pantofilor are nevoie de ingrijire, mai ales inainte sa-i depozitezi luni bune. Foloseste spray-uri sau pur si simplu curata cu laveta umeda pe care ai adaugat putin sapun. Ai grija la cantitate, caci iti va fi greu apoi sa inlaturi spuma.

Desi exista si varianta de material sintetic, precum pielea ecologica, opteaza pentru piele naturala, este mult mai durabila si, in plus, aspectul estetic nu va lasa de dorit dupa prima purtare. Folosind sfaturile de mai sus, te asiguri ca incaltamintea ta se va pastra in stare buna si va putea fi purtata timp indelungat, chiar si de la un an la altul. Iar atunci cand iti cumperi pantofi, ghete sau cizme din piele, verifica sa fie foarte bine finisate si dintr-o piele moale, pentru un plus de confort al picioarelor.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/EaZoHgDF6eE

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare