Accesorii

#pantofi de vara #pantofi #vara #incaltaminte

Ce modele de pantofi sa alegi vara? Descopera 4 sfaturi de moda!

Iti place vara, dar este o adevarata tortura pentru picioarele tale si nu vrei neaparat sa porti pantofi toata ziua. Caldura, frecarea si pantofii cu bretele tind sa faca acest sezon foarte inconfortabil. Inainte de a cumpara o pereche gresita de incaltaminte de la reducerile de vara, te sfatuim sa arunci o privire la cele 4 sfaturi de neoprit pentru a alege pantofii comozi de vara!

1. De ce sa nu cumperi pantofii sintetici?

Adesea ieftini, pantofii sintetici  sunt practici deoarece iti poti cumpara o multime si iti poti schimba stilul zi de zi. Cu exceptia faptului ca plasticul este departe de a fi fantastic. Adesea de proasta calitate, iti vei arunca pantofii la sfarsitul sezonului. Pe piele, cand este cald, materialele sintetice se incalzesc, te fac sa transpiri, sa te frece si sa creeze vezicule. Picioarele tale vor deveni umflate si iritate. Investeste intr-o pereche draguta de sandale sau sneakers Veja din piele pe care sa le poti purta cu orice si care sa te reziste mult timp! 

2. De ce sa eviti curelele?

Acest sfat este special pentru cei care au picioare late sau probleme de circulatie. Cand incerci acesti modele in magazin, par a fi pantofii ideali. De fapt, de indata ce te plimbi in soarele verii, picioarele tale se vor trezi comprimate intre curelele pantofului. Dupa cateva minute deja, mersul pe jos devine o tortura.

Cea mai buna solutie este sa eviti pantofii cu bretele sau sireturile care se leaga in jurul piciorului si gleznei. Prefera un papuci simpli sau cu curele groase. Verifica gama Crocs si cu siguranta vei gasi perechea potrivita pentru tine.

3. Fii minimalist

Daca am putea, ne-am plimba vara desculti. In plus, cu cat o pereche de incaltaminte de vara este mai simpla, cu atat va fi mai confortabila. Asa ca e cazul sa faci o alegere minimalista si sa eviti curelele, decoratiunile care ingreuneaza pantoful si tocurile prea groase. Lasa-ti piciorul sa respire cat mai mult posibil pentru a nu-l comprima. Trebuie respectate doar doua cerinte:

Asigura-te ca pantoful sustine bine glezna pentru a evita accidentele.

Evita sa te plimbi in slapi toata ziua.

4. De ce sa investesti in pantofi ortopedici

Nu te panica! Nu te sfatuim sa te plimbi in pantofi urati toata vara. Dar stiai ca incaltamintea  Birkenstock pe care o gasesti pe https://prm.com/ro/m/birkenstock a fost initial formata din pantofi medicali? Cu forma lor invaluitoare si adaptate morfologiei piciorului, aceste incaltari sunt ideale vara cand mersul devine dificil. Astazi, incaltamintea ortopedica este mai la moda ca niciodata, atat de mult incat brandul si-a dezvoltat un adevarat repert de moda cu mare viteza. Astazi, poti gasi pantofi ortopedici super stilati peste tot!

Concluzie 

Tocurile sunt daunatoare pentru postura. Dar un pantof prea plat este daunator si rotulelor. Atunci cand alegi pantofii de vara, mai ales daca ai de gand sa mergi in ei, asigura-te ca tocul este ridicat cu cativa centimetri. Stabileste-ti o limita maxima de 5 centimetri pentru un confort total!

De asemenea, o pereche buna de pantofi de vara ar trebui:

  • Sa nu fi prea calduroasa;
  • Sa te simti confortabil mergand pe distante lungi;
  • Sa aiba o anumita eleganta (in functie de contextul in care este purtata);
  • Sa fie potrivita pentru toate conditiile (de la oras la malul marii).

FOTO: envato.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din accesorii

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare