Vedete internationale

#mr. bean #rowan atkinson

Rowan Atkinson, cunoscut pentru rolul de Mr. Bean, implineste 68 de ani

Cine nu a auzit de celebrul Mr. Bean?! Nascut pe data de 6 ianuarie 1955, indragitul actor Rowan Atkinson, care a creat si interpretat personajul Mr. Bean, are fani de toate vârstele, caci interpretarea sa artistica se incadreaza in categoria de divertisment universal.

Rowan Atkinson a fost ales de The Observer drept unul dintre cei mai amuzanti 50 actori din comedie britanica si printre cei mai buni 50 de actori de comedie din toate timpurile, intr-un sondaj din 2005 despre comedianti, potrivit BBC. A primit multe premii si distinctii de-a lungul carierei, iar Mr. Bean a devenit o adevarata franciza, dezvoltându-se inclusiv un serial de desene animate.

Nascut la Consett, in Comitatul Durham din Marea Britanie, actorul britanic de comedie implineste 68 de ani la inceputul anului 2023. Rolul din serialul Mr. Bean l-a facut celebru la nivel global, insa Rowan Atkinson a aparut si in alte seriale precum Not the Nine O'Clock News, Blackadder, Funny Business, The Thin Blue Line.

O multime de filme de succes cu Rowan Atkinson in rol principal sau secundar

De notorietate sunt si aparitiile sale in filme. Printre cele mai cunoscute sunt desigur filmele cu Mr. Bean si anume Bean - O comedie dezastru (1999) si Vacanta lui Mr. Bean (2007). Merita urmarite de asemenea Cursa nebunilor (2001) si O dadaca plina de surprize (2005). Rowan Atkinson a aparut si in alte filme, printre care Vrajitoarele (1990), Formidabilul 2 (1993), Patru nunti si o inmormântare (1994), Pur si simplu dragoste (2003).

Primele filme in care a jucat au fost Never Say Never Again - Niciodata sa nu spui niciodata (1983), The Appointments of Dennis Jennings (1989) si The Tall Guy (1989). In filmul Regele Leu din anul 1994, actorul si-a folosit voce pentru personajul Zazu. A aparut chiar si in Scooby-Doo (2002), film in care a interpretat rolul lui Emile Mondavarious.

Comedii cu actiune si mistere, cu celebrul Rowan Atkinson

In roluri aparte in regasim pe Rowan Atkinson in filmul Maigret Sets a Trap din anul 2016 si in seria Johnny English din anii 2003, 2010 si 2018. Daca in primul film joaca rolul unui detectiv, in seria Johnny English se poate consemna o copie a agentului secret James Bond, parodiat desigur. Rowan Atkinson apare drept spion britanic incompetent, un rol care i se potriveste foarte bine comicului britanic. Johnny English, elegant, dar mereu implicat in situatii amuzante, trece prin tot felul de incurcaturi.

In filmul din 2010 (Johnny English Renascut), una din scene ilustreaza actiunea intr-un cazinou din Macao, in stilul clasic James Bond. In prezent, rafinamentul cazinourilor poate fi accesat mai simplu si in România, cu sloturi online si chiar live cazino la operatori licentiati, fara situatii complicate si riscante precum cele in care este implicat Johnny English.

Viata lui Rowan Atkinson, dincolo de filme

Rowan Atkinson a studiat inginerie electrica la Universitatea din Newcastle, iar apoi la Oxford. Si-a inceput cariera de comic la Edinburgh Festival Fringe. Mai putin cunoscuta este pasiunea sa pentru automobile, regasita uneori si in filmele in care a jucat.

Daca in seria de filme cu Johnny English are parte de masini de lux, de colectie, demne de prestigiul unui agent secret britanic, in filmele si serialul cu Mr. Bean apare alaturi de celebra sa masina Leyland Car Mini 1000 Mark IV, model 1977, in varianta de culoare Austin Citron Green.

De altfel, Rowan Atkinson chiar a semnat articole pentru revista Car din Marea Britanie si detine vehicule de curse. Actorul britanic ramâne un personaj foarte popular, apreciat la fiecare aparitie in spatiul public.

FOTO: cracked.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-internationale

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare