Vedete din Romania

#meteo romania #prognoza meteo #ploi #vremea #starea vremii # vremea pe doua saptamani

Prognoza meteo pana la finalul lunii. Cate zile vor continua ploile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit ANM vremea se va mentine calduroasa, iar ploile vor continua, in special inn prima parte a intervalului. Iata cum va fi vremea in perioada 18-30 aprilie.

 

BANAT

In primele trei zile valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, media maximelor fiind de 15...17 grade, iar a minimelor in jurul a 7 grade. Intre 20 si 24 aprilie temperaturile diurne vor creste treptat, media celor maxime urcand de la 17 grade in prima zi, pana in jurul a 20 de grade in ultima. In acest interval, media temperaturilor minime va avea variatii intre 5 si 8 grade. In zilele care vor urma, pana la finalul intervalului de prognoza, maximele termice vor fi in medie intre 18 si 22 de grade, iar minimele, in medie, intre 6 si 10 grade. Vor fi averse si descarcari electrice in fiecare zi, mai frecvente si mai intense intre 17 si 20 aprilie si din data de 25 aprilie.

CRISANA

Pana spre finalul primei saptamani valorile termice vor avea variatii in jurul normelor climatologice din aceasta perioada, astfel ca media temperaturilor maxime va fi intre 15 si 18 grade, iar a minimelor intre 5 si 7 grade. In zilele care vor urma se va incalzi usor, astfel ca maximele termice vor fi in medie intre 17 si 21 de grade, iar minimele termice, in medie, intre 6 si 9 grade. Vor fi averse si descarcari electrice aproape in fiecare zi, mai frecvente si mai intense in primele zile ale intervalului de prognoza si dupa data de 24 aprilie.

TRANSILVANIA

Intre 17 si 22 aprilie valorile termice nu vor avea variatii semnificative, media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 15 grade, iar a minimelor va fi in jur de 6 grade. In intervalul urmator se va incalzi usor si treptat, astfel ca, in medie, maximele termice vor fi de la 16 la 20 de grade, iar minimele vor fi cuprinse, in general, intre 6 si 8 grade. Vor fi averse si descarcari electrice aproape in fiecare zi, mai frecvente si mai intense intre 17 si 20 aprilie si dupa data de 25 aprilie.

MARAMURES

Vremea va fi normala din punct de vedere termic in prima saptamana, cand, in medie, maximele termice vor fi de 15...17 grade, iar minimele de 4...6 grade si usor mai calda in cea de a doua, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa intre 18 si 20 de grade si ale minimelor intre 5 si 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 17 si 20 aprilie si dupa data de 24 aprilie.

MOLDOVA

Media maximelor termice va fi mai scazuta decat in mod normal la aceasta data pana in 21 aprilie si se va situa, in general, intre 12 si 15 grade, apoi usor mai ridicata si va avea valori cuprinse intre 17 si 20 de grade. Minimele termice vor fi peste mediile climatologice specifice datei si se vor situa, in marea lor majoritate, intre 6 si 8 grade. Temporar vor fi averse si descarcari electrice aproape in fiecare zi, mai intense si mai frecvente intre 17 si 20 aprilie.

DOBROGEA

In prima parte a intervalului media maximelor termice va fi intre 13 si 16 grade, iar a minimelor intre 6 si 8 grade, iar in cea de a doua, in general, maximele termice vor avea, in medie, valori cuprinse intre 15 si 18 grade si minimele intre 7 si 9 grade. Probabilitatea mai mare pentru averse si descarcari electrice va fi pana in jurul datei de 21 aprilie.

MUNTENIA

Pana spre finalul primei saptamani valorile termice maxime vor fi normale sau usor mai scazute decat in mod normal la aceasta data, iar media lor va fi de 15...16 grade. In intervalul urmator vremea se va incalzi usor si treptat, iar in medie, maximele termice, vor fi de 18...21 de grade. Minimele termice vor fi in general mai ridicate decat cele specifice perioadei si vor avea variatii, in general, intre 6 si 8 grade. Vor fi averse si descarcari electrice aproape in fiecare zi, mai frecvente si mai intense pana in jurul datei de 21 aprilie si dupa data de 25 aprilie.

OLTENIA

Valorile termice diurne vor fi, in general, in crestere, media maximelor avand valori de la aproximativ 15 grade in primele zile, pana spre 21 de grade in ultimele. Minimele termice vor avea in medie valori cuprinse intre 6 si 9 grade. Vor fi averse si descarcari electrice aproape in fiecare zi, mai frecvente si mai intense pana in jurul datei de 21 aprilie si dupa data de 24 aprilie.

LA MUNTE

In prima saptamana din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse intre 5 si 7 grade, iar a minimelor intre -2 si 1 grad. In cea de a doua saptamana se va incalzi usor, astfel ca maximele vor fi in medie intre 8 si 11 grade, iar minimele intre -1 si 3 grade. Temporar vor fi precipitatii in fiecare zi, sub forma de ploaie, iar in prima saptamana, la altitudini mari si lapovita si ninsoare. Acestea vor avea si caracter de avesa si vor fi insotite de descarcari electrice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului