Vedete din Romania

#mihai bendeac #scientologie #dumnezeu #credinta #religie

Mihai Bendeac, declaratii cutremuratoare pentru multi romani: "Nu cred in ideea de religie. Mi-e mila de credinciosii ortodocsi"

Mihai Bendeac a facut declaratii neobisnuite pentru publicul roman. Declaratiile uimitoare facute de acesta sunt considerate de credinciosi a fi controversate si excentrice, oamenii simtindu-se chiar jigniti de afirmatiile actorului.

 

Celebrul actor de comedie a afirmat ca nu crede in religie si ii considera pe credinciosii ortodocsi demni de mila. Afirmatiile au scandalizat multe persoane, adepte ale bisericii.

Nu cred in ideea de religie. Mi-e mila de credinciosii ortodocsi. Parerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate absurda, vesnic imbufnata, oricand gata sa pedepseasca, sa dea boli cui rade de ea, sa blesteme generatii intregi pentru o ‘greseala’ a cuiva…

Asa dobitoc?! Daca asta ar fi divinitatea… Sunt mai bun. Si i-as transmite ca vreau neaparat in Iad. Avand in vedere ca am renuntat la religia ortodoxa in urma cu ceva ani, multa lume ma intreaba daca mai cred in Dumnezeu si daca am imbratisat alta religie.

(…) Il iubesc pe Dumnezeu. Acesta a fost motivul pentru care am renuntat la o religie care o foloseste. (…) Nu, nu am imbratisat ‘alta religie’. Dar pot spune, clar si apasat, ca scientologia mi-a schimbat viata. In ce mod?

Daca va spun ca tot ce vreau se implineste, ma credeti? Prieteni, daca va taiati o mana sau un picior, vi se schimba personalitatea? Totul e in minte. Dar nu in cea pe care o stiti. Sunteti datori fata de voi sa stiti cine sunteti”, a explicat Mihai Bendeac, potrivit Antena Stars.

Mihai Bendeac, adept al scientologiei

Mihai Bendeac a declarat pentru sursa citata ca nu se mai identifica drept crestin ortodox si ca a aderat la scientologie, preluand astfel modelul actorilor de Hollywood precum Tom Cruise si John Travolta. 

Scientologia are milioane de membri, adepti, din intreaga lume. Aceasta este o miscare religioasa ezoterica creata in 1953 de scriitorul de literatura SF Ron Hubbard.

„Biblia” scientologiei incepe cu o intamplare care a avut loc acum 75 de milioane de ani, cand Xenu, un dictator galactic, a adus pe Terra miliarde de extraterestri, i-a ucis, apoi a strans spiritele lor si le-a implantat amintiri false pentru a-i face sa uite cine sunt de fapt. Religiile de astazi ar fi rezultatul acestor amintiri false.

Conform acestei terorii, fiecare om este un tetan, un spirit extraterestru nemuritor, numai ca isi dau seama de asta doar cei care reusesc sa se „curete” de traumele pe care le-au trait. Iar aceasta curatare costa si este un proces indelungat. Totul incepe cu „audierea”, un fel de terapie pe care novicii o fac impreuna cu un membru mai vechi pentru a-si aminti traumele traite si a le rezolva. Intr-un proces numit „podul libertatii totale”, adeptul trece de la titlul de „necurat”, la „curat” si apoi la „tetan”, scrie semneletimpului.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare