Vedete din Romania

#cristian tudor popescu #declaratii #radu banciu

Cristian Tudor Popescu si Catalin Tolontan, pusi la zid de Radu Banciu! Declaratii halucinante

Cu o voce pe care toata lumea i-o recunoaste datorita faptului ca in trecut a comentat Turul Frantei pe Eurosport, Radu Banciu a ajuns sa lucreze acum la Prima Sport, acolo unde prezinta emisiunea „Fotbal All Inclusive”.

In cadrul emisiunii, Radu Banciu vorbeste nu doar despre fotbal si sport, ci despre orice subiect este viral in Romania. Si, mai mult decat atat, le raspunde si fanilor la intrebari si discuta despre temele pe care acestia i le propun.

Asa s-a intamplat si zilele trecute, cand un fan l-a rugat pe Radu Banciu sa ii caracterizeze pe Catalin Tolontan si Cristian Tudor Popescu (CTP), doi dintre cei mai cunoscuti jurnalisti romani.

Iata mai jos ce a spus Radu Banciu despre Cristian Tudor Popescu si Catalin Tolontan:

„Tolo si CTP... Nu sunt pe acelasi palier. Tolontan e singur. Din pacate sau din fericire, pe palierul lui nu mai e nimeni. Nu exista comparatie intre Tolontan si CTP. Tolontan a facut meserie, el a facut istorie in presa. Celalat a fost... avea talentul lui, era un om extraordinar de pregatit, dar nu avea... Nu se pot compara.

La Tolontan asta nu mi-a placut, ca el a invatat ce nu trebuia de la Ioanitoaia. Faptul asta ca s-a adaptat cu timpurile a fost marea lui ingrangere ca jurnalist, ca notorietate, ca relevanta. Prea s-a adaptat la timpuri, ceea ce nu trebuie sa faca jurnalistul. El trebuie sa ramana un razvratit, ceea ce Tolontan a fost initial.

El chiar a format, este singurul dintre jurnalistii pe care i-am cunoscut despre care se poate spune cu certitudine ca a format o generatie de jurnalisti. Dar atat. Apoi lucrurile nu au mai mers cum ar fi trebuit.

Tolontan astazi este irelevant. Daca te duci si lucrezi cu el intr-o redactie, n-ai ce sa inveti de la el. Faptul ca s-a adaptat, ca i-a mers bine, asta e alta treaba. El n-a respectat jurnalismul cum ar fi trebuit. S-a dus intr-o zona de confort si de comoditate la care nu trebuia sa aiba acces niciodata.

Nu se poate, insa, compara cu CTP, care n-a avut scrupule niciodata. Tolontan a avut, a fost un tip cu masura, cu talent, un tip exceptional, de pedagog... Noi am invatat toata meseria aia de la inceput de la el.

De la CTP n-aveai ce sa inveti. El avea, sigur, bagajul lui de cultura, de cunostinte, nu contesta nimeni. Era un tip citit in mediul lui, sigur, o cultura de inginer. Dar nu era un bou, doar ca el n-avea scrupule. Era un individ... Cum sa ti-l faci prieten pe CTP, a auzit cineva asa ceva? Nu exista! Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere. O secatura! Dar, inca o data, un caracter, sigur, un personaj. Atata doar ca nu trebuia sa te apropi niciodata.

In schimb, da, il puteai lectura. Cine nu l-a citit? Ani de zile l-am citit. Il ascultam in toate interventiile lui, a fost un reper, dar un om imposibil”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului