Vedete din Romania

# eurovision 2023 #theodor andrei #romania

Cine este Theodor Andrei, tanarul care va reprezenta Romania la Eurovision 2023

Romania va fi reprezentata la Eurovision 2023 de Theodor Andrei, un tanar in varsta de 18 ani. Concursul muzical va fi gazduit de orasul britanic Liverpool, iar finala este programata pe 13 mai. Obiectivul Romaniei este prezenta in finala pentru al doilea an la rand.

 

Selectia Nationala organizata de TVR a fost castigata de Theodor Andrei, care, desi are doar 18 ani, are o experienta vasta in muzica. A inceput sa cante inca din copilarie si a obtinut peste 200 de premii in festivaluri nationale si internationale de muzica. Printre cele mai importante premii obtinute de el sunt Premiul 3 la Festivalul „Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest si „Premiul „Best Stage Presence” la Festivalul „Silver Yantra” din Bulgaria.

A compus pana acum peste 100 de melodii, iar in palmaresul sau se mai afla si Marele Trofeu al Festivalului Mihaela Runceanu 2022 si Marele Trofeu al Festivalului „Alexandria Pop Fest” 2022. Publicul si-l poate aminti insa de la Vocea Romaniei Junior (2017), unde a fost calificat in semifinale, dar si de la X Factor Romania (2020), unde a ajuns pana la etapa bootcamp. De asemenea, intre decembrie 2018 - iunie 2019, Theodor Andrei a jucat in primul spectacol de revista regizat de tinerii din Romania, revista Noptii lui Tanase, la Teatrul de Revista Constantin Tanase din Bucuresti.

Va interpreta melodia D.G.T. (Off and on)

Theodor Andrei va reprezenta Romania la Eurovision 2023 cu melodia D.G.T. (Off and on), care a primit 5.230 de voturi din partea publicului si a castigat Selectia Nationala organizata de TVR in luna februarie. Despre aceasta melodie, Theodor Andrei spune ca are mari asteptari inaintea evenimentului programat in luna mai.

„Am incercat sa fac o piesa cum nu a mai trimis tara noastra in finala cea mare. Am incercat sa fac o fuziune de mai multe genuri care sa fie frumoasa si pentru romani, si pentru straini, iar „D.G.T (Off And On)” – piesa pe care am scris-o alaturi de Luca De Mezzo, Mikail Jahed si Luca Udateanu – a ajuns sa fie foarte apreciata de publicul strain. Este prima piesa pe care o lansez in care cant si in engleza si simt ca are ceva special, eu cred in magia pe care o creeaza, care o invaluie. Si mai presus de bariera lingvistica – piesa are o atmosfera a ei si faptul ca a ajuns la sufletele unor oameni atat din tara, cat si din strainatate, ma bucura enorm”, a declarat tanarul de 18 ani intr-un interviu acordat Dailymagazine.ro.

Are cel mai mici sanse la Eurovision

Fiind un eveniment atat de important, Eurovision este inclus si la pariuri, asa cum se intampla si cu Premiile Oscar, Globurile de Aur ori Premiile Grammy. Cei mai buni operatori din tara noastra au deja cotele pentru Eurovision 2023 in oferta, iar un exemplu este NetBet pariuri sportive. Bookmakerii nu ii acorda insa sanse foarte mari, iar Theodor Andrei are cota 301.00 sa castige Eurovision. Este clasat pe ultimul loc, la egalitate cu Albania.

In schimb, cu prima sansa la Eurovision porneste Suedia, care va fi reprezentata de Loreen, cu melodia Tattoo. Suedia are cota 1.80 sa castige Eurovision 2023 si este urmata de Finlanda (cota 5.00), cu melodia Cha Cha Cha, interpretata de Kaarja. Sansa a treia la Eurovision o are Ucraina, cu cota 6.50. Vecinii nostri vor fi reprezentati de Tvorchi, cu melodia Heart of Steel.

Romania a terminat anul trecut pe locul 18, fiind reprezentata de WRS cu melodia Llamame.

Cotele publicate in acest articol pot suferi modificari in orice moment.

FOTO: eurovision.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare