Vedete din Romania

#sezonul 12 #Chefi la cutite #castigator

Cine este Janni Alexandridis, castigatorul sezonului 12 Chefi la Cutite

 

Janni Alexandridis, in varsta de 24 de ani, a triumfat in marea finala a sezonului 12 a emisiunii "Chefi la Cutite". El a concurat intr-un duel aprig impotriva Ioanei Dehelean si impotriva lui Valentin Timofte, bucatarul din echipa "Soarelui Rasare" a lui Sorin Bontea.

Tanarul bucatar si-a asigurat prestigiosul titlu si un premiu in valoare de 30.000 de euro. Cu toate ca Janni Alexandridis si-a exprimat initial dorinta de a se alatura echipei lui Sorin Bontea sau Catalin Scarlatescu, Florin Dumitrescu a decis sa-i acorde "Cutitului de Aur".

Nascut in Germania, Janni Alexandridis are 24 de ani si isi imparte originile intre tatal grec si mama romanca. Inca din copilarie, el a dezvoltat o pasiune puternica pentru arta culinara, mostenindu-si talentul de la mama si bunica sa.

„Eu sunt din Germania, din Nürnberg si sunt chef bucatar. In bucatarie am invatat sa vorbesc romaneste pentru ca avem muti alaturi de care lucrez din Romania. Aveam un restaurant de familie si lucrez acolo in bucatarie de cand eram foarte mic.

Apartamentul nostru a fost deasupra restaurantului si in fiecare zi cand m-am dus la scoala am vazut chefii in bucatarie cum pregateau tot felul de mancaturi. Era un restaurant grecesc. Bucataria este locul in care, de cand sunt mic, ma simt foarte bine. I-am spus tatei ca vreau sa devin bucatar in restaurant. Dar el mi-a zis ca daca vreau sa devin chef, trebuie sa invat bucatarie. Si in fie care zi, dupa scoali, mergeam in bucatarie, ma uitam ce fac, am stat o ora, doua, i-am ajutat sa faca curat, sa curat ceapa, de toate…

In Germania, te duci la scoala si in restaurant. E un program, dureaza trei ani. Dupa trei ani esti bucatar. (…) Vreau sa fac ceva care sa bucure oamenii. Sa manance si sa se bucure. Si asta e cel mai frumos lucru despre meseria mea”, a povestit Janni Alexandridis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare