Vedete din Romania

#fiu adi hadean #mesaj autoritati #alergie la ambrozie #ambrozie # adi hadean

Adi Hadean a rabufnit! Copilul lui se chinuie an de an din cauza ambroziei: “Faceti-va naibii treaba, indolentilor, ca nu va platim sa stati degeaba”

Adi Hadean, celebrul Chef, a facut un apel dur la adresa autoritatilor, din cauza faptului ca statul nu ia masuri in ceea ce priveste una dintre cele mai intalnite afectiuni: alergiile la ambrozie.

Tot mai multe persoane sufera de alergie la ambrozie. Desi, potrivit legii, proprietarii de terenuri sunt obligati sa elimine ambroziile de pe terenurile lor, acestea se regaseasc la tot pasul, iar in perioada august-septembrie, cand ambroziile infloresc, alergiile sunt un calvar pentru multe persoane.

Fiul lui Adi Hadean este una dintre persoanele care se chinuie cu o alergie severa la ambrozie.

Adi Hadean, apel dur la adresa autoritatilor

Adi Hadean a facut un apel dur la adresa autoritatilor care nu iau masuri sa aplice legea in ceea ce priveste ambrozia. Fiul acestuia se chinuie cu o forma severa de alergie la ambrozie, iar aceasta perioada este una chinuitoare pentru micut.

“Romania nu-i greu de iubit. Are munte, mare, rauri curate, campie cata vrei, dealuri si mai si, mancare grozav de buna si de variata, inca destul de multi oameni misto, peisaje care-ti taie respiratia.

Si mai are ceva care-ti taie respiratia, daca esti alergic (si-s tot mai multi oameni alergici la): ambrozia.

Ambrozia e o buruiana care creste in general pe gramezile de moloz, in zonele in care se construieste mult, pe marginile soselelor, prin santuri si pamanturi neingrijite. Zona Bucuresti-Ilfov geme de ambrozie. Corbeanca, Pipera, nordul si sudul capitalei sunt sufocate.

De vreo cinci ani avem o lege, slaba si schioapa, dar care ar putea fi macar pe jumatate folositoare daca ar fi aplicata. Dar nu e. Stiti cum stiu ca nu e? Am in casa un copil care in ultimii cinci ani a pierdut cate 100 de zile si nopti pe an din cauza ambroziei. Si noi impreuna cu el.

100 de zile in care abia respira, in care fiecare iesire din casa aduce cu sine un chin pe care doar ceilalti alergici il cunosc, 100 de zile de reducere a mobilitatii si a activitatilor (cele mai multe dintre ele se suprapun cu scoala, oricum). 100 de nopti in care stam treji sa vedem daca mai respira si cat sunt de lungi perioadele de apnee, 100 de nopti in care se trezeste de 5-6 ori pe noapte tocmai pentru ca nu mai poate respira. 100 de zile si nopti in care-si freaca ochii de parca ar vrea sa si-i scoata, din pricina mancarimii. 100 de zile in care ochii lui frumosi sunt tulburi si fata-i e tumefiata. 100 de zile si nopti de medicamente, pufuri si picaturi care nu au cine stie ce efect asupra alergiei, dar despre care sigur nu stim ce efecte pe termen lung vor avea asupra sanatatii lui.

Ce vreau sa spun cu postarea asta: consider ca responsabilitatea pentru starpirea ambroziei e la autoritati in intregime, incepand cu autoritatile locale si terminand cu Garda de mediu.

Stimabililor, e suficient sa faceti treaba pentru care va platim, adica sa aplicati legea. Si daca nu-i buna, schimbati legea, ca stiti cum se face. Si nu-i destul sa va justificati ca nu puteti intra pe terenurile private. Ca-s multe batrane din tara asta care s-au trezit cu mascatii in batatura pentru ca au cinci fire de canepa langa gard. Puteti foarte bine sa sariti peste partea cu “sanctionarea prin avertisment”, care nu-i chiar o sanctiune, si sa treceti direct la amenzi. Puteti sa ierbicidati fara sa intrati pe proprietate, puteti sa curatati santurile si marginile drumurilor, puteti sa curatati terenurile pe care le administrati direct.

Alergia la ambrozie nu-i ca alergia la pisica. De pisica poti sa scapi. Ambrozia elimina milioane de spori dintr-o planta, spori care calatoresc zeci de kilometri si se agata cu carlige invizibile ochiului de orice mucoasa, iritand ochii, plamanii, caile respiratorii. Faceti-va naibii treaba, indolentilor, ca nu va platim sa stati degeaba, cum multi dintre voi credeti!”, a scris Adi Hadean pe pagina de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului