Vacante

#restaurant in spatiu #masa in spatiu

Vrei sa iei masa in spatiu? Cati bani trebuie sa scoti din buzunar

Compania franceza Zephalto are un plan neasteptat. In viitor, luarea unei mese la nivel de stele Michelin la „marginea spatiului” ar putea fi o realitate. Proiectul de turism spatial, fondat de fostul controlor de trafic aerian Vincent Farret d’Asties, vinde in prezent „bilete de pre-rezervare”. Ar urma sa aiba loc calatorii intr-o capsula presurizata, numita Celeste, atasata la un balon stratosferic.

Cat va costa sa iei masa la „marginea spatiului”?

Este vorba despre o urcare a capsulei la  o altitudine de 25 de kilometri (aproximativ 15,5 mile), permitand oaspetilor sa se minuneze de curbura Pamantului. Acolo oamenii vor bea vin frantuzesc si vor fi incantati cu preparate fine. 

Pentru toate acestea, biletele cu rezervare prealabila costa 10 000 de euro si ofera cumparatorilor sansa de a rezerva un loc de fiecare data cand biletele sunt puse in vanzare. O calatorie pe Celeste te va costa 120.000 de euro (in jur de 131.100 de dolari).

Momentan, Zephalto a declarat pentru CNN Travel ca locurile la bordul primelor zboruri de la sfarsitul anului 2024 pana la mijlocul lui 2025 au fost deja ocupate. In prezent se vand sloturi de pre-rezervare pentru mijlocul anului 2025. 

De asemenea, Celeste promite ca va transporta sase pasageri si doi piloti la altitudinea maxima in doar 90 de minute, cu o viteza de patru metri pe secunda. Capsula va pluti apoi deasupra Pamantului timp de trei ore.

FOTO: captura video

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea