Vacante

#ungaria #budapesta #targ de craciun #piata de craciun

Viziteaza piata de Craciun din Budapesta

Ungaria este una dintre cele mai ieftine si mai frumoase destinatii de vacanta pentru Craciun. Principala atractie a acestei perioade o constituie pietele de Craciun. Majoritatea sunt deschise in Budapesta, destinatia numarul 1 pentru sezonul rece.
 

Pietele de Craciun din Budapesta
 

Targurile de Craciun se deschid in capitala la jumatatea lunii noiembrie si functioneaza pana in ultimele zile ale anului. Aici vizitatorii pot gasi suveniruri de vacanta si cadouri pentru sarbatorile de iarna.

Casutele de lemn isi etaleaza multimea de produse: lumanari din ceara de albine , halbe, cutii din lemn realizate manual, papusi, genti, incaltaminte, sapunuri, decoratiuni de Craciun , trenulete, seturi pentru masa, instrumente muzicale , manusi, haine etc. Unul dintre cele mai cautate produse il reprezinta produsele de artizanat unguresc, cautate in special de catre turistii straini.

Pe langa cumparaturi, vizitatorii pot sa se incalzeasca la o cana de vin fiert si sa asiste la unul dintre spectacolele organizate in piata de Craciun . Langos este unul dintre preparatele traditionale unguresti cu care se delecteaza strainii. Preparatul consta dintr-un blat ca pentru pizza, cu iaurt, branza, usturoi si bacon. La dulciuri, cozonacii spiralati kurtoskalacs sunt cei mai cautati. In pietele de Craciun se pot gusta si supe, carnati, fripturi, palinka, vin fiert etc.
 

Piata de Craciun din Vorosmarty
 

Piata de Craciun din Vorosmarty este una dintre cele mai frumoase si mai mari din Budapesta. Cu o arhitectura de secol XIX, piata Vorosmarty constituie unul dintre principalele popasuri pentru cei care isi petrec sarbatorile in capitala Ungariei. Targul de Craciun din piata Vorosmarty numara in jur de 100 de pavilioane din lemn.

Scena nativitatii, realizata din lemn, constituie o atractie speciala pentru familiile cu copii. Cei mici gasesc aici animale aduse special. In plus, la targ isi face aparitia si Mos Craciun, care intampina copiii la inceputul lunii decembrie.

Alte piete de Craciun sunt Adventi Kiralyi Vasar in Kyraly Utca, in Liszt Ferenc ter si in Nyugati ter.


Sursa foto: travel.ogate.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea