Vacante

#innsbruck #graz #piete de craciun #austria #piata de craciun

Viziteaza pietele de Craciun din Austria

Austria este o destinatie buna pentru cei care vor sa faca turul pietelor de Craciun. Acestea se gasesc in cele mai mari orase ale tarii (Viena, Graz , Linz), in orasele turistice precum Salzburg si in statiunile montane precum Innsbruck si Kitzbuhel.

Pe langa Viena, care este principala destinatie de iarna pentru pietele de Craciun, aceste targuri se gasesc si in alte orase:
 

Pietele de Craciun din Graz
 

Graz este al doilea oras ca marime si unul dintre cele mai importante din Austria. Orasul este celebru pentru festivitatile din Ajunul Craciunului. Cei care ajung in pietele de Craciun din Graz gasesc aici obisnuitele produse: decoratiuni pentru bradul de Craciun, produse de artizanat, dulciuri, vin fiert etc. Una dintre cele mai mari atractii o reprezinta sculpturile in gheata, care au o traditie de aproximativ 15 ani. Mai multe piete de Craciun se afla in partea veche a orasului. Exista si un tren al Ajunului Craciunului, care pleaca din Hauptplatz si costa 1 euro de persoana.
 

Pietele de Craciun in Innsbruck
 

In statiunea montana Innsbruck se deschide in fiecare an una dintre cele mai frumoase piete de Craciun. Gazduita de piata medievala din Old Town, piata de Craciun atrage de 30 de ani vizitatorii cu produsele sale tiroleze si decorul oferit de cladirile istorice. Alte piete de Craciun din Innsbruck se deschid in Maria Theresien Strasse si Marktplatz. Maria Theresien Strasse este principala artera comerciala a statiunii, fiind astfel un loc perfect pentru cumparaturile de sarbatori. In Marktplatz, Mos Nicolae vine cu elicopterul sa le aduca daruri celor mici.
 

Pietele de Craciun din Salzburg
 

Salzburg este alaturi de Viena una dintre destinatiile predilecte pentru vacantele in Austria. De sarbatori, Salzburgul are un aer festiv si isi atrage vizitatorii la pietele de Ajun si de Craciun deschise in diverse locuri. Principalul targ de Craciun se afla in Piata Catedralei. Pe langa produsele de artizanat si bunatatile traditionale, aici au loc concerte de muzica de cor. Alte piete in Ajul de Craciun se desfasoara la Fortareata Hohensalzburg, Sterngarten, Mirabell Square.


Sursa foto: timespentatsea.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea