Vacante

#mistere #romania #lac #cosmar

Lacul plin de mistere, din Romania. Mai multe comori au iesit la suprafata. Unde se afla

 

Un lac aflat in Romania ofera ocazia de a vedea monumente incredibile, care ascund secrete inca prea putin cunoscute de catre specialisti, in perioada anotimpului rece. Cateva dintre comorile care apar pe malurile acestui lac sunt blocuri de piatra din antichitate, trovanti sau diferite fosile.

Acest lac misterios se afla in judetul Hunedoara. Lacul Cincis lasa in vazul tuturor, pe maluri, monumente incredibile in timpul iernii, atunci cand nivelul apei scade. 

Acest lac a fost amenajat de catre autoritati in anii 1960, iar pana si in zilele noastre este un obiectiv favorit al hunedorenilor care sunt in cautarea unui loc deosebit unde isi pot petrece timpul liber.

Unde se afla? La 10 kilometri de centrul municipiului Hunedoara. De-a lungul anilor au existat nenumarate legende legate de acest lac incredibil, care acopera vetrele unor vechi sate, cum ar fi Cincis, Cerna si Baia Craiului, cat si altele. Ceea ce atrage atentia oamenilor sunt comorile care raman pe maluri, atunci cand nivelul apei scade. Acestea sunt pietre cu forme bizare (localnicii spun ca ar fi fosile preistorice sau trovanti).

Totodata, sub ape se gasesc si ruinele Bisericii Huniazilor, care a fost demolata in anii 1960, odata cu amenajarea lacului de acumulare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea