Vacante

# delos grecia #insula delos #apollo #grecia

Insula Delos, din Grecia, un loc plin de legende! Se spune ca aici s-a nascut Apollo

Insula Delos din Grecia, este o insula plina de legende, insa una pe cale de disparitie. Incalzirea globala scufunda terptat insula unde se spune ca s-a nascut Apollo.

 

In ciuda faptului ca localnicii incearca prin toate mijloacele sa atraga atentia asupra pericolului, eroziunea distruge insula pe zi ce trece. In plus, cu orice furtuna, o bucata din inslula se scufunda.

O orchestra a cantat in piata publica in care se afla sanctuarului lui Apollo, loc care, in curand, se va afla sub ape.

In doar un secol, nivelul apei marii a crescut cu un metru si jumatate. O mare parte din monumentele stravechi sunt acum sub ape.  Arheologii fac tot ce pot pentru a salva macar o parte din insula si din istoria acesteia.

Turistii ajung zilnic pe Insula Delos, insa putini isi dau seama care este insemnatatea acesteia, dar cu atat mai mult faptul ca acest colt de Rai ar putea deveni istorie.  Este posibil sa fim ultima generati care va vizita Insula Delos, localizata la sud de Mykonos.

Potrivit mitologiei grecesti, Apollo si sora lui, Artemis, s-au nascut pe aceasta insula. Aici s-a organizat la fiecare patru ani, un festival in cinstea zeului.

In plus, in secului VII, pe insula s-a construit sanctuarul lui Apollo.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea