Vacante

#grecia #masa

Mergi in Grecia in vacanta? Cat te costa o masa

Urmeaza sa mergi in Grecia si nu ai optat pentru un sejur all-inclusive? Atunci este important sa stii, inainte de a pleca, de cati bani ai nevoie pentru mesele in oras.

Preturile nu au crescut doar in Romania, ci si in alte tari europene, iar Grecia nu face exceptie.

De exemplu, un souvlaki (celebra lipie cu carne la gratar, salata, iaurt si usturoi) costa acum in medie 3,30 euro in zona Atenei, cu 30% mai mult decat vara trecuta, scrie Reuters.

"Razboiul din Ucraina ne-a afectat foarte mult", a declarat Thanasis Golas, in varsta de 79 de ani, proprietarul unuia dintre cele mai vechi magazine de kebab din cartierul Monastiraki, la umbra Acropolei, scrie antena3.ro.

In Grecia, pretul carnii de porc a crescut in ultimul an cu 30%, uleiul cu 125%, iar costul facturilor la electricitate cu 100%. In aceste conditii si restaurantele se vad nevoite sa creasca preturile pentru a putea ramane deschise.

Pe un forum al turistilor care calatoresc in Grecia, preturile sunt impartite. Exista persoane care spun ca pentru doi adulti nu cheltuie mai mult de 50 de euro pe zi, pentru mancare, in timp ce altii spun ca nu se descurca cu mai putin de 100 de euro pe zi.

"Depinde de fiecare ce alimentatie are, cat, ce, cum. Noi (2 adulti) si sa ne straduim, nu ajungeam la 50 € /zi cu mancarea amandoi.

Dar noi nu alcool, nu sucuri, nu cantitati industriale in repetate randuri. Micul dejun fiind un fruct, pranzul un platou "de 2 persoane" (era de 4) cu diverse (fructe de mare/carne/ gyros..), iar cina cate 4 baclavale de fiecare 35 €.

Doar sa mai iesi seara, dar ce sa bei? Ciocolata calda, noi - 6€ ambele”, a scris un cuplu pe Forum Thassos.

"Pare ieftin, dar cand tragi linia, fara fite 100 € pe zi 2 persoane. Acuma depinde daca mananci din traista, fiecare cheltuie cat poate.", scrie o alta persoana.

"In iunie noi am platit cazare 105 euro/ noapte (Mic dejun inclus).

Zilnic am fost la plaja (1 bere draft - 5 euro, 1 frappe 4,5 euro, frappe cu gheata 6 euro, Cola 3 euro, apa 3 euro, inghetata 2-3 euro, smoothie 5-6 euro, cafea 3-4 euro)

Masa pranz/ cina cam 55-70 euro pentru 4 persoane (1 bautura + 1 fel mancare):

  • dorada la gratar 11-15 euro
  • calamar prajit/la gratar/ umplut: 9,5 - 13 - 16 euro
  • platou peste pentru 2 pers - 22 - 28 euro
  • creveti saganachi 12-14 euro
  • tzatzichi 4 euro

Am platit 100 euro pe noapte de cazare apartament cu 2 dormitoare plus living. Aproximativ 150 euro am cheluit pe zi. 2 copii mici, 3 ani respectiv 10 luni.", scrie altcineva pe acelasi forum.

In concluzie, daca alegi sa mergi in Grecia in vacanta si nu alegi o cazare all-inclusive, depinde foarte mult de locatie, dar si de cerintele pe care le ai. Daca doresti sa mananci la taverne, mereu, bugetul trebuie sa fie mai mare. La fel si daca esti consumator de cafele, frappeuri, bauturi alcoolice etc. Cheltuielile cresc.

La fel de bine, in cazul unui buget limitat, exista si variante mai ieftine, cumpararea alimentelor de la supermarket si mai putine mese in oras.

Realitatea este insa ca, indiferent de bugetul pe care il aloci, poti manca atat ieftin, cat si scump. Important este sa iti stabilesti de la inceput un buget pe care sa-l respecti si sa te indrepti spre restaurantele potrivite bugetului.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea