Vacante

#Emiratul Ras Al Khaimah #destinatii de vacanta #vacanta

EMIRATUL RAS AL KHAIMAH - CEL MAI MARE NUMAR DE SOSIRI INREGISTRAT VREODATA IN PRIMA JUMATATE A ANULUI: 600.000 DE VIZITATORI

 

 

Reprezentand o crestere de 14,8% fata de aceesi perioada a lui 2022, rezultatele plaseaza Emiratul pe drumul cel bun in atingerea obiectivelor sale de crestere. Aceste rezultate sunt urmarea unei serii de miscari strategice cu scopul de a pozitiona Ras Al Khaimah ca destinatie a viitorului.

Autoritatea de Dezvoltare Turistica a Ras Al Khaimah (RAKTDA) anunta un prim semestru record, Emiratul raportand cele mai mari cifre de sosiri inregistrate vreodata in prima jumatate a anului.

Performanta impresionanta a dus la primirea a 600.000 de vizitatori intre ianuarie ai iunie 2023, o crestere totala de 14,8% fata de S1 2022 si cel mai mare venit turistic realizat vreodata intr-o perioada de sase luni. Consolidându-si pozitia ca destinatie a viitorului, rezultatele sunt urmarea unei serii de investitii strategice, parteneriate si initiative pentru a stimula turismul, stabilind o cale pentru crestere continua in 2023 si in viitor. Realizarile din prima jumatate a anului includ:

  •  Turismul international a crescut si a reprezentat peste 52% din toate sosirile in destinatie.
  •  Autoritatea de Dezvoltare Turistica a Ras Al Khaimah (RAKTDA) a obtinut Certificarea Silver din partea EarthCheck, devenind prima agentie de turism certificata EarthCheck din Orientul Mijlociu, apropiindu-se astfel de pozitia de lider regional in turismul durabil pana in 2025.
  •  Emiratul si-a extins politica aviatica prin colaborarea cu Qatar Airways, beneficiind de reteaua globala de peste 150 de tari ale companiei pentru a oferi acces direct catre Emirat.
  •  S-a semnat un acord cu FTI GROUP, unul dintre principalii operatori turistici din Europa, pentru a stimula traficul turistic dinspre Germania si pentru a creste numsrul de vizitatori din una dintre cele cinci piete cheie de provenienta a vizitatorilor.
  •  A fost dezvaluita viziunea de design pentru proiectul de investitii in turism Wynn Al Marjan Island, in valoare de 3,9 miliarde USD, cel mai mare proiect strain de investitii in turism, programat sa fie inaugurat la inceputul anului 2027.
  •  Cererea pentru camere de hotel a crescut semnificativ (+33,6% anual) datorita adaugarii de noi branduri hoteliere in Emirat în 2022.
  •  Au fost anuntate noi completari la portofoliul de hoteluri, inclusiv Earth Hotels, Le Meridien ai Nobu Hotels, cu planuri de a dubla numarul de camere, anticipand o crestere semnificativa in urmatorii ani. Emiratul are una dintre cele mai mari rate de crestere din regiune.
  •  S-au inregistrat sase acostari ale unor nave de croaziera de lux, primind peste 2.500 de pasageri si membri ai echipajului.
  •  Cererea pentru evenimente tip MICE a crescut cu 26% fata de S1 2022, stimulata de grupuri internationale ce deruleaza actiuni de incentivare.
  •  Au fost gazduite mai multe evenimente-cheie, inclusiv cea de-a 16-a editie a Semimaratonului Ras Al Khaimah, Summitul de Aviatie Araba, Turul DP World si Conferinta Exotic Wedding Planners (EWPC).
  •  A avut loc tragerea oficială la sorti pentru prima editie din regiune a Cupei Mondiale WMF Minifootball, care va avea loc intre 26 octombrie si 4 noiembrie.
  •  Au fost introduse licentele civile de casatorie si noi programe de stimulente si certificari pentru nunti, cu scopul de a consolida pozitia Emiratului pe aceasta nisa.
  •  Raki Phillips, CEO al Ras Al Khaimah RAKTDA, a fost numit unul dintre "Top 100 Travel & Tourism Leaders" de catre Forbes Middle East si "Businessperson of the Year" de catre Arabian Business la inceputul acestui an.
  •  A fost lansata campania estivala digitala "Get More", care a generat peste jumătate de miliard de impresii si peste 2,5 milioane de clicuri, depasind indicatorii din industrie.

De ce sa vizitezi Ras Al Khaimah acum?

Emiratul Ras Al Khaimah se afla la doar 45 de minute de Aeroportul International Dubai si deci la 5 ore de zbor de Romania. Principalele atractii in Ras Al Khaimah sunt:

MUNTE

Cel mai inalt munte din Emiratele Arabe Unite - Jebel Jais - este cunoscut ca fiind centrul aventurii din Orientul Mijlociu, oferind numeroase oportunitati de drumetii si mountain biking pentru toate nivelele si varstele. Aici se gaseste Parcul de Aventura Jais, o poarta catre atractii precum Jais Viewing Deck Park, situat la 1.250 de metri deasupra nivelului marii, pentru a admira rasaritul ai apusul soarelui peste lantul muntos, Jais Flight, cea mai lunga tiroliana din lume, Jais Sky Tour, o serie de sase tiroliene palpitante intinzandu-se pe o distanta de 5 km si Jais Sledder, cea mai lunga coborare pe bob din regiune.

Tabara de exploratori Bear Grylls ofera cursuri de supravietuire cu lungimi variate, punand participantii fata in fata cu unele dintre cele mai dificile terenuri din salbaticie.

DESERT

Cei care doresc sa experimenteze desertul unic din Ras Al Khaimah-ului, Rezervatia Naturala Al Wadi gazduieste impresionantul complex Ritz Carlton, oferind vile private cu privelisti uluitoare, precum si plimbari prin desert pe camile și echitatie la Centrul Equestrian Al Wadi.

Cei care doresc o vedere panoramica asupra Ras Al Khaimah-ului pot experimenta noul zbor cu balonul cu aer cald al Action Flight, ce ofera privelisti uluitoare asupra desertului si a peisajelor naturale ale Emiratului.

MARE

Ras Al Khaimah este cunoscut pentru resorturile sale cu servicii All Inclusive, amplasate pe plaja. Vorbim de proprietati precum Waldorf Astoria, Hilton, Rixos, Rotana, Ritz-Carlton, Radisson, precum si de cel mai mare resort Hampton by Hilton din lume. Deschis în 2022, InterContinental Mina Al Arab ofera un sentiment de resort insular, iar Movenpick Resort Al Marjan Island gazduieste cel mai mare parc acvatic plutitor din Ras Al Khaimah.

In plus, spectacolul de artificii de Revelion, care are loc anual langa mare pe insula Al Marjan, a stabilit recorduri mondiale Guinness in ultimii patru ani, atragand vizitatori din intreaga lume.

CULTURA

Cu o istorie bogata ce dateaza de acum 7.000 de ani, din Epoca Bronzului, Ras Al Khaimah este presarat cu situri istorice, inclusiv ruine si forturi. Dintre acestea, patru locații - Julfar, Shimal, Al Jazeera Al Hamra si Dhayah - au fost recunoscute de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) pe lista sa provizorie de Situri de Patrimoniu Mondial. Intre timp, o calatorie captivanta la Ferma de Perle Suwaidi, singura din EAU, ofera oaspetilor o privire asupra industria de pescuit perle din Emirat.

Ras Al Khaimah este o alegere perfecta pentru familii, cupluri si grupuri de prieteni in cautarea de aventura, relaxare, mare, munte si soare pe toata durata anului.

Foto: https://visitrasalkhaimah.com/
 
Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea