Vacante

# farmec medieval #city-break #sighisoara

Descopera farmecul medieval al Sighisoarei intr-un city break de neuitat

Cu un istoric indelungat si o arhitectura medievala foarte bine conservata, Sighisoara este un oras ce iti ofera oportunitatea de a calatori inapoi in timp si de a experimenta atmosfera autentic saseasca.

Sighisoara a ramas printre putinele orase-cetate inca locuite, nu mai din Romania, ci si din Europa. Cetatea Sighisoarei este inscrisa din 1999 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si reprezinta o marturie pretioasa a culturii sasilor, a caror istorie se intinde pe parcursul a 850 de ani si care va continua sa existe si sa impresioneze prin atractiile turistice arhitecturale si urbanistice. In trecut, cetatea era inconjurata de un zid care avea 14 turnuri, insa astazi au mai ramas doar 9. Aceste turnuri aveau functia de a gazdui diferite bresle mestesugaresti, dar si de a apara cetatea.

Daca esti in cautarea unei destinatii care sa te aduca in povestea stramosilor transilvaneni, un city break in Sighisoara este alegerea potrivita! Iata cateva dintre obiectivele turistice care iti vor face mica escapada de neuitat.

Turnul cu Ceas

Chiar la intrarea in cetate gasim primul obiectiv turistic, cel mai cunoscut, de altfel, unul dintre simbolurile cetatii, Turnul cu Ceas. Un lucru cu adevarat deosebit si foarte interesant este acoperisul acestuia. Ceea ce iti va atrage prima data atentia vor fi celebrele figurine din Turnul cu Ceas. Sunt confectionate din lemn de tei, iar intruchiparea lor face trimitere la mitologie, astronomie, si alchimie. Sapte la numar, acestea sunt reprezentantele zilelor saptamanii care au ca nume simbolice denumiri din Pantheonul zeilor greci si romani, respectiv de la planetele pe care acestia le ilustreaza.

Casa Breslelor

Ramanem la baza turnului unde se afla o expozitie privata care ascunde cronica celor 9 bresle. Aici sunt gazduite obiecte cu o vechime admirabila, pastrate in cea mai buna forma, unelte, echipamente, masinarii, care simbolizeaza originile mestesugarilor sasi ai vremurilor de mult apuse. In trecut, spatiul care gazduieste astazi expozitia a fost pivnita de vinuri a familiei Sander, ai carei stramosi sunt fonatorii fabricii de ceramica din Sighisoara. Daca vrei sa ai parte de o experienta completa, iti propunem o oprire si la Casa Armelor si Hartilor. Daca combinatia dintre istorie si arta iti suna interesanta sau daca te-ai intrebat ce arme existau in secolele trecute si cum aratau teritoriile Romaniei, dar si ale lumii, ai ajuns unde trebuie. Aici te asteapta o colectie de peste 500 de harti, lucrari grafice, litografii si gravuri care ilustreaza regiunile istorice ale Romaniei, planuri de orase, populatie si alte tari din intreaga lume. Dar haide sa descoperi singur detaliile despre cele 2 expozitii din cetate.

Biserica Manastirii

Ne indepartam de Turnul cu Ceas, nu cu mult, si ajungem la Biserica Manastirii. Unul dintre cele mai vechi monumente istorice ale Sighisoarei, construita in 1298, biserica a servit ca lacas pentru calugari dominicani. A trecut prin multe transformari in timp, insa s-a pastrat stilul arhitectural gotic. Interiorul bisericii este o adevarata capodopera, un loc plin de obiecte de arta religioasa pe care trebuie neaparat sa le vezi. In prezent, ea este gazduieste Biserica Evanghelica Lutherana si este una dintre atractiile importante ale Cetatii Sighisoara, tragand turisti din intreaga lume datorita frumusetii si valorii sale artistice.

Si lista poate continua! Multe alte atractii turistice asteapta sa le calci pragul, asa ca nu mai sta pe ganduri si planifica urmatorul city break in Sighisoara!

FOTO: casa-breslelor.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea