Vacante

# vacante memorabile #vacante pe cont propriu #vacante

Idei de vacante memorabile pe cont propriu

Vacanta poate să fie una stabilita riguros, in care vei depinde de orarul curselor aeriene, cu program de la care nu te poti abate, cu mese la ore fixe si zile de cazare prestabilite sau ai putea opta pentru vacante pe cont propriu in care sa faci efectiv ce, cand si daca vrei. In acest din urma caz, angoasa orelor fixe dispare, ai libertate deplina, scapi complet de aglomeratia din aeroporturi si de grija bagajelor. Cateva idei pentru aceasta din urma varianta te vor inspira.

Ia casa cu tine

Campingul este una dintre cele mai populare forme de vacanta. Chiar daca nu vei avea confortul unei camere de hotel, libertatea deplina de care te poti bucura compenseaza eventualele neajunsuri, care oricum sunt minore.

Dupa luni in sir de stat pe scaun la serviciu si program monoton, vacanta ideala poate sa fie cea in care iei casa cu tine. O rulota sau o autorulota este la fel de confortabila ca o camera de hotel, dar iti ofera sansa unor experiente placute si cu totul speciale. Identifica modelul ideal din oferta de autorulote de vanzare care sa corespunda cu nevoile si dorintele tale si vei avea ocazia unei vacante spectaculoase. O sa descoperi oameni si locuri, vei petrece timp valoros alaturi de cei dragi si iti vei schimba radical modul in care te raportezi la lume.

Pe doua roti, cu sau fara motor

Provocatoare si spectaculoasa poate fi si vacanta pe doua roti, cu sau fara motor. Este genul de experienta perfecta pentru cei curajosi, dar va fi utila si celor dornici de aventura. Aceasta solutie de vacanta pe cont propriu este extrem de ofertanta si bogata in evenimente. Este o sursa de incredere in fortele proprii, de anduranta si adaptare la limitele oferite de conditiile de la un moment dat.

Vacanta pe doua roti poate fi una cu bicicleta – experienta care va ramane in memorie toata viata – sau cu motocicleta, la fel de interesanta si provocatoare, dar la un alt nivel. Oricare dintre variante necesita o buna si temeinica planificare, stabilirea unui traseu si a unui echipament care sa-ti satisfaca nevoile de baza (cort, haine, alimente). Vacanta pe doua roti se face intr-un grup de prieteni cu interese comune, care se pot sustine si ajuta reciproc, sau solitar; poate acoperi distante mari, vine cu oportunitati, dar si cu restrictii si aduce momente unice.

Vacanta de voluntariat

Este o modalitate in care utilul se imbina spectaculos cu placutul. Vacanta de voluntariat este aceea in care, in perioadele libere, iti dedici timpul, energia, cunostintele si abilitatile pentru a ajuta fie pe un santier de constructii, pentru activitati sociale sau, pur si simplu, munci agricole. Poate fi o actiune de ecologizare, plantare de paduri sau intr-un scop educativ pentru persoane care nu au acces la informatii din zone izolate sau foarte dezavantajate.

Vacantele de voluntariat sunt oportunitati senzationale pentru a ajunge in locuri indepartate cum ar fi Africa sau America de Sud. De cele mai multe ori, aceste vacante de voluntariat ofera cazare si masa in schimbul activitatilor utile si benevole pe care le prestezi.

Pe langa satisfactia de a oferi ajutor, fie prin munca fizica, fie prin experienta ta profesionala, este una dintre cele mai interesante modalitati de a cunoaste oameni, de a invata lucruri noi si de a evolua uman si profesional.

Schimbul de case

Cu un succes din ce in ce mai mare, schimbul de case este un mod de a petrece vacanta cu minime costuri. Concret, iti schimbi, pentru o perioada, domiciliul. Ai putea locui in casa unor francezi, a unor italieni sau a unor danezi sau oriunde altundeva in lume, intr-un oras mare sau, dimpotriva, intr-o zona rurala. In schimb, gazdele tale vor locui, pentru acelasi interval de timp, in casa ta.

Colturile se reduc doar la transport si hrana, cazarea fiind acoperita. Exista site-uri specializate pentru acest gen de schimburi si este un mod foarte accesibil prin care poti cunoaste oameni, locuri, regiuni si obiceiuri sau poti descoperi toate tainele unui oras mare.

Vacantele sunt o sursa de momente memorabile, asa ca merita sa gasesti solutii inedite pentru a avea experiente unice care sa-ti ofere amintiri pretioase.

Sursă foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea