Vacante

#de ce sa iesi din apa cand vezi valuri patrate # ce sunt valurile patrate #valuri patrate

De ce sa nu intri in apa cand vezi valuri patrate! Putina lume stie asta

Valurile patrate pot fi denumite drept anumite mistere ale naturii. Ceea ce se stie sigur despre este este faptul ca desi reprezinta un fenomen spectaculos, ele sunt si foarte periculoase pentru persoanele care se afla in apa in timpul declansarii lor.

 

Pe coasta de vest a Frantei, pe insula Re pot fi observate aceste modificari ale apei oceanului. Astfel, apa a ajuns sa dea nastere unui fenomen bizar precum valurile pastrat. Ce se intampla? Practic, apa formeaza un model asemanator unei table de sah. Desi pare ca ceva de sub apa ghideaza aceasta forma stranie, rezultatul este e

cest fenomen este cauzat de o forta magica, fara sa cunoasca insa motivul real pentru care se formeaza aceste valurile. Adevarul este ca valurile patrate sunt o consecinta a intersectiei a doua mari, cunoscute si sub numele de valuri transversale sau de retea. Atunci cand doua mari se ciocnesc, valurile lor diferite formeaza un model patrat.

In regiunea La Rochelle fenomenul reprezinta o atractie turistica, desi are loc doar in anumite perioade din an.

De ce sunt periculoase valurile patrate

Sunt usor de admirat, insa pentru persoanele din apa acestea pot deveni foarte periculoase. Daca observi valuri patrate atunci cand esti in apa este indicat sa iesi imediat la mal. Valurile patrate sunt asociate unui curent rip extrem de puternic. Curentii puternici, de unda, pot forma un fel de rau curgator, care duce la indepartarea rapida de tarm.

FOTO: atlas-geografic.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea